REKLAMI GEÇ

Antik kent Laodikya’ya bahar çiçekleri ayrı bir güzellik kattı

Antik kent Laodikya’ya bahar çiçekleri ayrı bir güzellik kattı

Pamukkale Üniversitesi’nin kazılarını yürüttüğü Antik Kent Laodikya’da kazı başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, birbirinden güzel bahar fotoğrafları paylaştı. Şimşek, “Kötü günler geçince bekleriz” notu düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 15:33

Eskihisar Mahallesi yakınında bulunan, 7 bin 500 yılık geçmişe sahip Laodikya’da, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından 17 yıldır kazılar yürütülüyor.

Antik kaynaklara göre, Laodikya’nın, M.Ö. 3’ncü yüzyılın ortalarında Seleukoslar Kralı 2. Antiokhos’un eşi Laodike adına kurulduğu sanılan antik kent, ülkenin 12 ay kazılan ilk antik kenti olma özelliğini taşıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak aktarıp turizme kazandırılmasında öncü olduğu antik kenti geçen yıl 91 bin turist ziyaret etti.

Gün yüzüne çıktıkça daha da güzel olan Laodikya, baharın gelişiyle çiçeklerle bezendi. PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kentte kazı çalışmaları yaparken, doğal ve yabani hayatı da koruduklarını söyledi.

Çektiği bu fotoğrafları paylaşırken de, “Laodikeia başka güzel. Ama şimdi #evdekal #hayatevesığar bu kötü günler geçince bekleriz‬” notu düştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı