REKLAMI GEÇ

Aranan tasarımcı oldular

Aranan tasarımcı oldular

İnşaat mühendisi Fatih Demirtepe ile tıbbi sekreter eşi Gonca Demirtepe, kariyerlerini bir kenara bırakıp, ahşap tasarımı seçtiler. Babadağ’ın eteklerinde, Saruhanlı ve Kelleci’de ömrünü tamamlamış asırlık ağaç kütüklerini işleyerek birbirinden güzel dekoratif ürünler yapan çift, mutluluğu da ortak üretmekte buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2018 Çarşamba, 14:59

Babadağ’ın Kelleci Mahallesi ve Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ceviz, meşe, sakız, ardıç, kayın ve günlük ağacı gibi ağaçların yakılması için ayrılan kısımları ve kökleri Denizli’de dekoratif eşya olarak hayat buluyor.

Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Fatih Demirtepe, tıbbi sekreter olan eşi Gonca ile birlikte kendilerine ortak iş olarak ahşap dekorasyon üretimini seçtikten sonra Denizli’nin aranan tasarımcıları oldular.

HOBİ OLSUN DİYE BAŞLADILAR
Kurumsal hayatı bıraktıktan sonra kendilerine bir hobi alanı seçip, doğada ölmeye yüz tutmuş ağaç parçalarını şekillendirmeye başlayan Gonca ve Fatih Demirtepe, bir süre sonra el becerilerinin geliştiğini fark etti.

Yaptıkları dekoratif ürünler beğenilip siparişler almaya başlayan çift, hobilerini fırsata dönüştürdü, işyeri açmaya karar verdi. Altıntop Mahallesi’nde Ardıç Tasarım adıyla küçük bir atölye kuran, teşhir mağazasında da ürünlerini sergilemeye başlayan Demirtepe Çifti, işyeri tasarımı konusunda siparişler de almaya başladı.

AHŞABA HAYAT VERİYORLAR
Atık ağaç parçalarına yeniden hayat verdiklerini anlatan Fatih Demirtepe, “Yörede odun olarak yakılan atık ağaçlardan biz çeşitli materyaller, evsel gereçler, sunum tabakları, kaseler, çoğunlukla kütük masa, sehpa, aydınlatma ve hatta lavabo gibi kullanım amacı olan çeşitli dekoratif ürünler yapıyoruz. Kimsenin önemsemediği, uğraşmak istemediği herhangi bir malzemeyi bir objeye dönüştürüp kullanıma sunuyoruz. Yaptığımız işler beğeni toplayınca işyeri dekorasyonu konusunda da çözüm üreten bir atölye haline geldik” dedi.

ZAMAN VE YARATICILIK GEREKTİRİYOR
Doğada ömrünü tamamlamış bir ağaç parçasının dekor olarak konulacağı bir mekana gelene kadar en az beş işlemden geçtiğini belirten Gonca Demirtepe, “Üzerinde çalışabileceğimiz ağaç parçalarını öncelikle yakılmaktan kurtarıyoruz. Yaptığımız bir anlamda geri dönüşüm işi sayılır. Daha sonra kesim, şekil verme, zımpara ve yüzey temizleme, renklendirme ya da cilalama işlemleri sırasıyla yapılıyor. Tüm bunların uygulanması bazen ayları buluyor. Tabi el becerisi ve tasarımı zevkli olduğu kadar en zor tarafı da. Burada hayal gücünün de önemi fazla” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı