REKLAMI GEÇ

Artık, ‘şehir dışında hafta sonu planı yapmak için de’ ciddi bir bütçe gerekiyor

Artık, ‘şehir dışında hafta sonu planı yapmak için de’ ciddi bir bütçe gerekiyor

Denizlililerin hafta sonları günübirlik tatilleri için tercih ettiği rotalara ulaşım da son yakıt zamlarından sonra hayli pahalandı. Denizlililerin sıklıkla gittiği Akyaka, Didim ve İzmir yönlerine özel araçla gitmek için ciddi bir yakıt bütçesi ayırmak gerekiyor, İzmir yönüne tren en ucuz ulaşım yolu…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2022 Pazar, 12:16

Denizlililer, havaların ısınmasıyla hafta sonlarında yakın deniz beldelerine gitmeye alışık… Şu anda her ne kadar Ramazan ayında olsak da havaların ısınması bayram ve hafta sonu planlarını hızlandırdı.

Ancak yakıta gelen zamlardan sonra en yakın denize ulaşıp bir hafta sonunu geçirmek için bile hayli bütçe ayırmak gerekiyor.

Özellikle günübirlik tatilciler için bu yıl ulaşım bütçenin çoğunluğunu götürecek gibi görünüyor. Denizlililerin yaz aylarında en çok tercih ettiği rotalara en ucuz ulaşım için treni tercih etmeleri gerekiyor ama onun da güzergahı sınırlı…

İZMİR’E GİTMEK İÇİN EN UCUZ YOL TREN
Tek kişinin seyahatinde tren ve otobüs daha avantajlı gelirken, özel araçla bir yere gitmek için otomobilde en az 4 kişi olursa otobüs fiyatları ile ulaşım düzeyine gelinebiliyor.
Örneğin; Denizli ile İzmir arası 230 kilometre… 100 kilometrede 6 litre yakıt tüketen bir araçla 14 litre yakıta ihtiyacınız var, yani bugünkü ederiyle yaklaşık 300 TL’lik yakıta… Otobüsle 80-90 TL arasında bilet alınabilirken tren ile ise 46 TL’ye İzmir’e ulaşılabiliyor. Bu rotada tren, her yönden en ekonomik ulaşım aracı oluyor.

EN YAKIN ROTA: AKYAKA
Denizlililerin en çok tercih ettiği rotaların başında gelen Akyaka-Marmaris-Fethiye yönüne özel araçla gitmek de otobüsle gitmek de hayli pahalandı. Bu yönde 165 kilometre il en yakın rota Akyaka… Buraya ulaşmak için bile 10 litre, yani bugünkü ortalama fiyatla yaklaşık 200 TL’lik yakıta ihtiyacınız var. Akyaka’ya, otobüsle 90 TL’lik bilet ile ulaşım sağlanabiliyor.

DİDİM YÖNÜ
Denizlililerin yine vazgeçemediği tatil yörelerinden Didim’e özel otomobille gitmek de hemen hemen İzmir gibi bir yakıta ihtiyaç duyuyor. 227 kilometre olan Didim’e otobüsle 100 TL’ye tek yön bilet alınabiliyor. Tren ile Denizli’den hem Kuşadası, hem de Didim’e ulaşımın kolay olduğu Söke’ye 34 TL’ye ulaşılabiliyor.

Yorumlar

Çağrı Öncel   -  Bağlantı 10 Nisan 2022, 15:25

at veya eşşeği de önerebilirsiniz, hem karbon ayak izide yok, çevreyi kirletmeyen temiz ulaşım. Fayton durakları yeniden başlar, semercilerde yeniden canlanır hem geleneksel sanatımıza da bir katkı olur, ayrıca evlerde gaz lambalarıda önerebilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı