REKLAMI GEÇ

Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aydınlanma kurulu toplantısı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aydınlanma kurulu toplantısı

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin yeni yönetimi hızlı başladı. Kısa süre önce gerçekleştirilen genel kurulda Kadem Özbay başkanlığında göreve gelen şube yönetimi Aydınlanma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. ADD Başkanı Özbay, Devrim Okulları’nı açacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2019 Cumartesi, 19:16

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi 17 Kasım’da genel kurulunu yaptı, başkanlığa da eğitimci Kadem Özbay getirildi. Kadem Özbay başkanlığındaki ADD yönetimi yeni dönem çalışmalarına da hızlı başladı.

Yeni dönemin önemli oluşumlarından biri olan “Aydınlanma Kurulu” ilk toplantısını Kadem Özbay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.

MUSTAFA KEMAL’İ ŞEKİLDE DEĞİL ÖZÜNDE ANLAYAN GENÇLER İSTİYORUZ
“Aydınlanma Kurulu” toplantısı öncesinde açıklamalar yapan Başkan Kadem Özbay, Denizli’nin aydınlık yüzlü insanlarının aydınlanmadan yana tavır alacaklarına inançlı olduklarını ifade etti. Bu inançla Aydınlanma Kurulu’nu topladıklarını dile getiren Özbay, Mustafa Kemal’i şekilde değil özünde anlayan gençler yetiştirmek istediklerini belirtti, gençlere maddi ve manevi dokunmaları gerektiğini vurguladı.

DENİZLİ HALKINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Aydınlık gençlerin eğitimlerine destek olmaları için Denizli halkına çağrıda bulunan Özbay, “Elinizden ne geliyorsa herkesin bu çorbada bir tuzu olsun. Biz Denizli halkına çağrıda bulunuyoruz. Bu derneğe, bu ülkenin gençlerine sahip çıkın. Biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

DEVRİM OKULLARI KURACAĞIZ
Denizli’de devrim okulları hayata geçireceklerini ifade eden Özbay, “Mustafa Kemal’i anlamak için, onun bu ülkede yaptıklarını, devrimlerini anlamak lazım. Mustafa Kemal’in devrimlerine nelerin kaynak oluşturduğunu, nereden beslendiğini fikirsel olarak anlamamız lazım. Fikirlerine kaynak olan süreçleri, felsefeyi, sanatı, hepsini konuşabileceğimiz bir ortam yaratacağız. Hem devrim okullarını, hem aydınlanma meclisini kuracağız. Buradaki mecliste bize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Derneğe üye kaydı konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Başkan Özbay, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın da derneğe üye olmak için talepte bulunduğunu ve çok mutlu olduklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı