REKLAMI GEÇ

Azmi Ermiş’e TÜRGÖK’ten büyük ödül

Azmi Ermiş’e TÜRGÖK’ten büyük ödül

Bu yıl 6.sı düzenlenen Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) öykü yarışmasında “Hoşça Kal Baba” adlı öyküsü ile birincilik ödülü kazanan Azmi Ermiş, 30 kısa yaşanmış öyküden oluşan “Hakkı Hak Peşinde” kitabını da bir ay içerisinde 3. baskısını çıkardı. Ermiş, ikinci kitabının da yolda olduğunu söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2016 Çarşamba, 18:21

Denizlililer, görme engelli emekli öğretmen Azmi Ermiş’i, 23 yıl başkanlığını yaptığı Altınokta Körler Derneği’nde tanıdı. 2015 yerel seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olarak siyasette de yer alan Ermiş, şimdi de yazar kimliği ile gündemde.

denizli-azmi-ermis-turgok-odulu-1

İLK ÖDÜLÜNÜ 2011 YILINDA ALDI
TÜRGÖK’ün 2011 yılında düzenlendiği 1. Öykü Yarışması’na “Seslerle Gören Gözlerim” adlı öyküsü ile katılan Azmi Ermiş, Gültekin Yazgan Özel Ödülü’nü aldı. Daha sonraki yıllar ise “Yüreğim Ellerimde” adlı öyküsü 2’ncilik, “Güneşin Zeybeği” öyküsü ile özendirme birincilik ödülü kazandı. Ermiş, 7 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenen 6. Öykü Yarışması’nda ise, “Hoşça Kal Baba” adlı öyküsü ile birincilik ödülüne layık görüldü.

GENÇLER KATEGORİSİNDE DE 1. ÖDÜLÜ DENİZLİ’NİN
Aynı ödül töreninde EKYYD Denizli Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Derya Güngör de, gençler kategorisinde birincilik ödü aldı. Yarışmaya “Paraşüt” adlı öyküsü ile katılan Güngör, dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

2. KİTABIM YOLDA
Görme engelli Ermiş, 2011 yılından beri yazmaya devam ettiğini belirterek, ilk kitabını geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çıkardığını, ikinci kitabı için de hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Ermiş, “İlk etapta bin adet basılan ilk öykü kitabı “Hakkı Hak Peşinde” adlı kitabının bir ay içerisinde 3. baskısını yaptığını ifade eden Ermiş, “İlk kitabımda, kendi başımdan geçen ve benim yaşadığım gerçek hikayeleri mizahi bir dille aktardığın 30 öykü yer alıyor. Kitabım bir ay içerisinde 3 baskı yaptı ama bunun nedeni ücretsiz dağıtmam idi” dedi.

Temmuz ayının son haftasında Didim’de açılacak olan Kitap Fuarı’na katılmayı da düşündüğünü söyleyen Ermiş, “Şu anda kitapların satılsın para kazanayım peşinde değilim. Ben kitabımın okunması derdindeyim. O nedenle tanıtım çalışmalarına ağırlık vermek istiyorum. Kendimi tanıtmak amacıyla fuara katılacağım. Sonrada, ikinci kitabımı basacak bir yayım evi ile anlaşmak istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı