REKLAMI GEÇ

Basın Bayramı kutlu olsun

Basın Bayramı kutlu olsun

Türk Basını, sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü kutluyor. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü yayınladığı mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2018 Salı, 09:37

Gazetelere uygulanan sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü olan 24 Temmuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tarafından “basın günü” olarak kabul edildi. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla bu özel günü kutladı.

 HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)

“İlerleyen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarımız yaptıkları haberlerle toplumun geniş bir kesimini etkilemektedir. Bu sebeple basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip, sık dokumaları; kişilerin özel hayatlarına ve kişilik haklarına azami titizlik göstermeleri; tüm bunları yaparken de özgür, tarafsız ve objektif olmaları; bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir. Bunun dışında ilimizin kalkınması açısından koyduğumuz hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarda, yaptıkları yayınlarla bizlere destek olan, güç veren basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümünde, İlimizde faaliyet gösteren yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajansları temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

 OSMAN ZOLAN (Büyükşehir Belediye Başkanı)

“Sağlıklı toplum ve güçlü demokratik devletlerin en önemli unsurlarından olan basın mensuplarımızın varlığı bizleri, toplumu ve geleceğimizi aydınlatmaktadır. Mesai kavramı gözetmeden, gece gündüz halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan basın, demokrasimizin en önemli güvencelerindendir Şehrimiz için hayata geçirdiğimiz tüm hizmet ve faaliyetlerimizde de,  basın mensuplarımız mesai mevhumu gözetmeksizin bizimle birlikte çalışıyor. Sesimizin tüm dünyaya ulaşmasını sağlayan, Denizlimizi dünya kenti hedefine ulaşmasında önemli katkılar veren ve her zaman desteklerini hissettiğimiz değerli basın mensuplarımızın çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ederim.”

HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)

“Demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olan tarafsız, etik, ilkeli, hukuka uygun ve özgür basın, kamuoyunun da gözü, kulağı ve sesi olup aynı zamanda kamuoyunun kişisel hak ve özgürlüklerine saygıyı korumaktadır. Demokratik toplumlarda özgür ve tarafsızlık ilkesiyle icra edilen gazetecilik mesleği, çok farklı seslerin ve görüşlerin ifade edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarımız halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin görev almakta olup, bu mesleğe mensup değerli basın çalışanlarımız bu mesleği yerine getirirken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde Denizli’de ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatlarında ve çalışmalarında başarılar diler, saygılarımı sunarım”

YUSUF GARİP (MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili)

“Türkiye’de ve dünyada meydana gelen olayların doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde yansıtılabilmesi, kamuoyunun ve toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi, basın mensuplarının görevlerini tam bir serbesti içinde yerine getirmeleriyle mümkündür. İçinde bulunduğumuz yüzyılda kitle iletişim araçlarının kaydettiği baş döndürücü gelişmeler, basının gücünü ve etkisini artırmış; gazetecilik mesleği, mevcut siyasi erklerin yanında etkin bir sivil güç olarak gündelik hayatımızda yerini almıştır. Bu bağlamda basın, sadece toplumun haber alma hürriyetinin karşılığı olarak kalmamakta, kişisel hak ve özgürlüklerin korunmasında da etkin rol üstlenmektedir. MHP olarak basın mensuplarımızın yaşadığı mesleki zorlukların takipçisiyiz. Bu vesileyle bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

YURDAHAN ÖZHAN (MHP Merkezefendi İlçe Başkanı)

“Basın kuruluşları ve basın çalışanları kamu yararına görev yapan toplumun bilgilendirilmesini sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Basın, kendi gücünü insanların ve Ülkenin yararına harcayarak kalkınmada ileriye gitmedi daha önemli bir faktör olacaktır. Basın çalışanları zor şartlar altında görev yapsalar da kendi menfaatlerinden ziyade ülkenin birlik ve bütünlüğü anlamında ellerinden gelen gayreti sarf etmektedir. Basın, toplumu yönlendiren en temel unsurların başında gelmektedir. Bunu da 15 Temmuz akşamı bir kere daha müşahade ettik. Basın çalışanları ve basın kuruluşları ne kadar güçlü olursa ülkenin kalkınmasında ve ileriye gitmesinde daha etkin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz basın bayramını en içten dileklerimle kutluyor basın çalışanlarına sevdikleriyle güzel günler diliyorum.”

TOLGA VARLIKER (CHP Merkezefendi İlçe Başkanı)

“Bugün Türk basınında bir dönüm noktasıdır. Gazetelere uygulanan sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü olan 24 Temmuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Basın Günü” olarak kutlanmaktadır.  Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, çağdaş demokrasinin temel taşlarından biridir. En zor şartlarda görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz ise demokrasinin olmazsa olmazıdır. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Tarihin her döneminde, gecesini gündüzüne katarak, halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen gazetecilerimizin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir. Basın emekçilerimizin daha tarafsız ve daha üretken çalışabilmesi, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların olmadığı, ekonomik ve yönetimsel zorlukların olmadığı bir ortam ile ancak mümkün olabilir.  Çalışmalarını daha özgür koşullarda yürütebildikleri, görüşlerini özgürce ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülke hepimizin en önemli isteğidir.
İşte o zaman gerçekten de bu sansürsüz en güzel ve özel gün “Basın Bayramı” olarak kutlanacaktır.”

UĞUR ERDOĞAN (DTO Başkanı)

“Basın sektörü; emek yoğun, mesai mefhumu olmayan, vefakarlık gerektiren bir iş koludur. Basın, aynı zamanda halkın gözü ve kulağıdır. Sosyal yaşamın hayati parçalarından biridir. O nedenle, basın çalışanları çok zor şartlarda bile kesintisiz sürdürdükleri, toplumsal bir görevi yerine getirirler. Tarafsız hareket edip, gelişmeleri doğru bir şekilde, en hızlı yoldan halka ulaştırmanın mücadelesini veren basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın haber alma ve yaşananları takip etme hakkını kolaylaştıran en güvenilir unsurdur! Basın, gündem oluşturması ve dikkatleri o tarafa sürüklemesiyle, topluma yön de verir! Basınımızın güzide temsilcileri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutlarken, her birinize başarılarla dolu bir meslek hayatının yanı sıra aileleriniz ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (Denizli Sanayi Odası Başkanı)

“Türk basınında sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkenin ve şehrin gelişimi, halkın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın yayın kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Güçlü ve özgür basının demokrasinin ve özgürlüklerin genişlemesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinciyle tarafsız bir anlayışla, zor şartlar altında hatta zaman zaman canını da tehlikeye atarak canla başla çalışan başta ilimiz basını olmak üzere tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla gerçekleştireceklerine inandığım çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı