REKLAMI GEÇ

“Ben doktor olsaydım”

Denizli Devlet Hastanesi´nin düzenlemiş olduğu İlköğretim öğrencileri arası “Ben Doktor Olsaydım” konulu resim yarışmasının ödül töreni hastane konferans salonunda düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Ödül törenine, Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Denizli Devlet Hastanesi eski Başhekimi Op. Dr. Mithat Ekici, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, yarışmada dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri katıldı.

Yarışmaya 31 ilköğretim okulundan toplam 230 öğrenci katılmıştır.Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural “Hastanemizde sık sık sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklere hastanemiz ve çalışanlarımız dışında katılımcılar destek olmaktadır. Halkımızın Denizli Devlet Hastanesine bakış açısını değerlendirmek, hizmet kalitemizi nasıl artırabilirize cevap aramak ve gelecekte insanlarımızın nasıl bir hastane hayal ettiğini çözebilmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Elde edeceğimiz verilerden hareketle hastalarımıza verdiğimiz hizmet kalitesini artırarak hasta memnuniyetini yükseltmek amacıyla yapacağımız çalışmalar kapsamında 1-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında ilköğretim öğrencileri arası “Ben Doktor Olsaydım” konulu resim yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan resimler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilip, birinci ve ikinci kademe seçimler yapıldı. 230 adet resimden 10 tanesi dereceye girdi ve ödüle layık görüldü. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuşmasını tamamladı.

Eski başhekim Op. Dr. Mithat Ekici “Denizli Devlet Hastanesi’ nin halka açılmasını, halkla bütünleşmesini çok anlamlı buluyorum. Resim sergisi de bunlardan birisidir. Bu resim sergisini dolaştığımızda tüm resimlerde çok farklı anlamlar hissediyoruz. Çocuklar kendi kafasında nasıl düşünüyorsa onu resimlerinde yansıtmışlar. Burada doktorları her yönüyle almışlar ve nasıl olması gerektiğini kendi kafalarında şekillendirmişler. Bu çocukların hekimlik mesleğini nasıl kutsal gördüğünü de bu resimlerden anlayarak seviniyoruz. Tüm katılan çocuklara teşekkür ederek bu başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş “Sağlık hizmetlerine bizim açımızdan baktığımız zaman oldukça zor olduğunu görebiliriz. Biz fiilen yaşayıp gidiyoruz. Çünkü 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vardır. Sağlık alanında çalışmak oldukça özverilidir. Biz çocukların “Ben Doktor Olsaydım” konulu yaptıkları resimlere baktığımız zaman anladık ki gerçekten çocuklarımız hekimliği, doktorluğu çok güzel bir şekilde algılamışlar ve yansıtmışlar. Bundan dolayı onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ekrem Ekici “Bu yarışmayı düzenlemekte çok isabetli bir iş yaptığımızı bugün burada bir kez daha anladık. Yalnız yarışmayı hazırlama süremiz çok kısa olduğu için ilçelere duyuramadık. İl bazında yapabildik. Keşke öğretim yılının başında ilçelerde duyursaydık ta konunun önemini daha geniş duyurabilseydik. Sağlık konusu toplumun birinci meselesi olduğunu minik minik yavrular bile kavrayıp bu kadar önem göstermişler. Bu yarışmayla çocuklar sağlık alanında gerekli araştırmaları yaparak çeşitli resimler yaptılar. Araştırmalar sayesinde de sağlık alanını, genel işleyişi öğrenmiş oldular” bu konuyu ortaya atan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışma birincileri Buse Yılmaz’a ve Fazıl Tercan’ a ödül olarak Cumhuriyet altınlarını Milli Eğitim Müdürü Ekici, yarışma ikincileri Yiğit İncecik’ e ve Merve Bozlak’a ödül olarak yarım altınlarını İl Sağlık Müdürü Taş, yarışma üçüncüleri Yağmur Çelik ve Ceylin Yeşil’ e ödül olarak küçük altınlarını Eski Başhekim Mithat Ekici, kalanlara ise Başhekim Canural tarafından mansiyon ödülü olarak çanta ve boya setleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı