REKLAMI GEÇ

Binlerce beğeni alan paylaşımın altından film gibi hayat çıktı

Binlerce beğeni alan paylaşımın altından film gibi hayat çıktı

Çamelili bir ailenin filmleri aratmayan hayat hikayesini anlatan nostalji dolu bir gazete ilanı sosyal medyada gündem oldu. 40 yıl önce yaşanan olayda, evi terk eden oğullarının memurluk sınavına girmesini isteyen aile, gazete ilanıyla ulaştı. İlanı görüp Denizli’ye gelerek sınava giren çocukları sınavı kazandı, hayatı değişti ve yıllarca memur olarak çalışıp emekli oldu. Oğlu Emre, o gazete kupürünü paylaşınca sosyal medyada büyük beğeni kazandı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2022 Pazartesi, 14:02

Sosyal medyada paylaşılan eski bir gazete kupürü, Çamelili bir ailenin hayatının nasıl değiştiğini gözler önüne serdi.

Emre Özgür Özcan, Twitter’da, babası Erhan Özcan’ın fotoğrafının bulunduğu 1983 yılına ait bir gazete ilanını paylaştı.

Ev taşırken sandıktan çıkan ilanın altında bir ailenin hayatını değiştiren nostalji dolu bir hikaye ortaya çıktı.

PAZARLAMA YAPARKEN İLANI GÖRDÜ
Çameli’de yaşayan Erhan Özcan, 1983 yılında henüz 22 yaşındayken babasıyla iş meselesi yüzünden tartışarak, evden ayrıldı. İzmir’de çeşitli işlerde çalışan Özcan, sonrasında hesap makinesi pazarlama işine girdi ve çeşitli şehirlerde ve ilçelerde hesap makinesi pazarlamaya başladı. Özcan’ın hayatı, 7 Kasım günü Afyon’da rastladığı bir gazete ilanıyla değişti.

ULAŞAMAYAN AİLESİ ‘EŞİNE AZ RASTLANIR’ BİR İLAN VERDİ
Ailesi, geçirdiği bir kaza sonucu yüzde 41 engelli olan Özcan’ın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelliler için yapılan memurluk sınavına girmesi için başvuru yaptı ancak evden giden oğullarına ulaşamadı. Aile ardından oğullarına sınavı olduğunu hatırlatmak için gazeteye “8.11.1983 günü Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sınavın var. Katılmanı istiyoruz. Ailen” yazılı bir ilan verdi.
Gazetede fotoğrafının da bulunduğu ilanı gören Özcan, otobüsle gece Denizli’ye geldi ve sınava girdi. Sınavı kazanan Özcan, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yıllarca çalışıp emekli oldu.

İLANLA HAYATI DEĞİŞTİ
Denizli Haber’in ulaştığı Erhan Özcan, “Evi terk ettim. İzmir merkezli bir şirketti hesap makinesi pazarlama işi yapıyordum. Pazarlama için Afyon’dayken gazetede fotoğrafımın bulunduğu ilanı gördüm. Ailem sınava girmem için bana ulaşamamış ve ilan vermiş. Gece otobüsle hemen Denizli’ye geldim. O gece hiç uyumadım, ertesi gün sınava girdim. Sınav iyi geçmişti, bir ay sonra da memurluğu kazandığım açıklandı ve göreve başladım. Yıllarca Milli Eğitim’de memur olarak çalıştım. 2000 yılında emekli oldum” dedi.

Altından ‘film gibi hikaye çıkan’ sosyal medya paylaşımı ise binlerce beğeni ve paylaşım alarak gündem oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı