REKLAMI GEÇ

“Bir yumak umut” diyerek meydanları renklendirdiler

“Bir yumak umut” diyerek meydanları renklendirdiler

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ve öğrencileri Denizli meydanlarındaki ağaçlara örgülerle kapladı. Okca ve öğrencileri “Bir yumak umut” diyerek, meme kanseri konusunda farkındalık yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2018 Salı, 10:06

Ayşegül Koyuncu Okca ve MYO öğrencileri 1-31 Ekim tarihleri arasının meme kanserinde farkındalık ayı olması sebebiyle “Bir yumak umut” sloganıyla kansere dikkat çekmek için ağaçları örgülerle kapladı, farkındalık yarattı.

Projenin başlangıç noktasının öğrencilerinden aldığı fikirle ortaya çıktığını söyleyen Ayşegül Koyuncu Okca, “Ben de bir kanser hastasıyım ve 5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Hastaneye gelip gitme süreçlerimde öğrencilerim her zaman yanımdaydı. Erken tanının ne kadar önemli olduğunu öğrencilerime aktardıktan sonra onlarda tüm toplumu bilinçlendirmek istediklerini söylediler. El sanatları bölümü olmamız sebebiyle de sosyal medyadan duyuruları yaparak motiflerimizin çizimlerini gerçekleştirdik. İnsanlar bize Türkiye’nin dört bir yanından motif gönderdiler. 10 binden fazla motife ulaştık. Projedeki amacımız bu motifleri örebilirsiniz ama önce KETEM’e gidip tarama yaptırıldı. Tüm Türkiye’de en az 10 bin kişi KETEM’e gidip bizim sayemizde tarama yaptırdı ve projemiz amacına ulaştı” dedi.

BU YIL KENT MEYDANLARINDALAR
Kanserde erken tanıyla hayatta kalınabileceğini göstermek için böyle bir projeye imza attıklarını dile getiren Ayşegül Koyuncu Okca, “Bir yumak umut” adını verdikleri projeyle kanserde erken tanıyla hayatta kalınabileceğini göstermek ve farkındalık oluşturmak için harekete geçtiklerini kaydetti. Okca, “Bu etkinliği geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleştirdik, bu yıl da kent meydanlarında gerçekleştiriyoruz. Geçen yıldan bu yana projemiz amacına ulaşıyor” dedi.

ANLAMLI MOTİFLER
Ağaçlara örülen örgülerdeki motiflerin anlamını açıklayan Ayşegül Koyuncu Okca, “Ağaçlara örülen motiflerin anlamı kanserde farkındalık motifidir. Bu sanat tüm dünyada yapılan yün bombalama sanatı. Biz iki konuyu birleştirerek sanatı sokağa yansıtırken bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde gerçekleştirdik. Kanser ayı boyunca insanların kanser taraması yaptırmaları için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı