REKLAMI GEÇ

Bozdağ’da 100 kişi mahsur kaldı

Bozdağ’da 100 kişi mahsur kaldı

Denizli’nin kayak merkezi Bozdağ’da olumsuz hava şartları nedeniyle kayak yapmak için bölgeye giden yaklaşık 100 kişi mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri alarma geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2019 Cuma, 21:31

Denizli’nin ünlü kayak merkezi Bozdağ’da mahsur kalan yaklaşık 100 kişi kurtarılmayı bekliyor. Tavas’a bağlı Nikfer Mahallesi’nde yer alan Bozdağ Kayak Merkezi’nde olumsuz hava koşulları bölgeye eğlenmek ve kayak yapmak için giden çok sayıda vatandaşın mahsur kalmasına neden oldu.
Bir yere gidemeyen vatandaşlar bölgedeki tesislerde bekliyor. Bölgede bulunanların ifadelerine göre kayak merkezine giden yolların kapandığı kaydedildi. AFAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler bölgede yolları açma çalışması gerçekleştiriyor.

Mahsur kalanlar arasında antrenman yapan kayak sporcuları da bulunuyor. NİKADOS’un yaklaşık 20 lisansı sporcusu da mahsur kalanlar arasında. NİKADOS Başkanı Hakan Keysan; “Saat 20.30 itibariyle BOZDAĞDA olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzün üzerinde Kayaksever mahsur kalmış durumda” ifadelerini kullandı.

TİPİ NEDENİYLE TESİSLERE SIĞINDILAR
NİKADOS Başkanı Keysan mahsur kalanların yoğun tipi nedeniyle sosyal tesislere sığındıklarını söyleyerek; “Biz sporcularımızın ailelerine durumdan haberdar ettik. Olumsuz bir durum yok. Mahsur kalanlar sosyal tesislerde bekliyorlar.  Beltaş Personeli de halen dağda. Tesislerde herhangi bir olumsuzluk yok ama yolda kalanlar da olabilir. Nikfer’den geçen Afad ekibi, kamyon ve kurtarıcılar, ambulans ve polis müdahale yapıyor. Bir an evvel yolun açılıp dostlarımıza ve çalışan personele ulaşılmasını diliyoruz. Hava şartları nedeniyle yarın kayak olmayacağını herkese duyururuz. Umarız hemen ilk müdahale yapılır ve herkes huzurla evine gider” “ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Ani bastıran kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği belirtilen açıklamada; “Vatandaşlarımızın can güvenliği ön planda tutularak gündüz saatlerinde tesise gelen misafirlerimiz yol tamamen açılıncaya kadar Denizli Kayak Merkezi’ndeki tesislerimizde misafir edilmektedir. Tesisimizde bir adet ambulans bulunmakta olup herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Vatandaşlarımız sıcak ve kapalı alanda bulunan tesisimizde konforlu bir şekilde misafir edilmektedir. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri yoğun kar yağışına rağmen yol açma çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı