REKLAMI GEÇ

Bu çocuklara kalbinizi de açın, evinizi de!

Bu çocuklara kalbinizi de açın, evinizi de!

Denizli Koruyucu Aile Derneği ve Hollanda International Child Development Initiatives (ICDI) ortaklığında yürütülen “Sivil Toplum Diyalogu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı Projesi”nin tanıtım ve farkındalık toplantısı 8 Nisan’da yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2015 Cumartesi, 10:38

Koruyucu aile modelinin öncelikle yerel ve ulusal ölçekte yaygınlaşmasına katkıda bulunulmasını, koruyucu aileler ve aday koruyucu ailelerde ortak algı ve vizyon geliştirilmesini, koruyucu aile ile çocukların eşleşmeleri sonrasında uyumları ve sorunları sürecinde destek verilmesini amaçlayan proje, Denizli Koruyucu Aile Derneği ve Hollanda International Child Development Initiatives işbirliğiyle yürütülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştirilen projeyi, Denizli Barosu ve Pamukkale Rotary Kulübü de destekliyor. Sekiz ilde düzenlenen forum toplantılarıyla koruyucu aile kavramı birçok kişiye tanıtılarak ilgi oluşturulması planlanıyor.

Bu projeyle koruyucu aile olma yolunda ilk adımı atanlara, çocuk büyüme süreçlerine ilişkin örnekler aktarılarak, daha çok sorun çözme becerisi gelişmiş ebeveynin sistemde yer almasına destek olunacak.

Bu arada, devlet koruması altındaki çocukların sevgi dolu ve güvenli ailelerde, nitelikli bir bakımla buluşması ve koruyucu aile modelinin çocuğun yüksek yararı bakış açısıyla uygulanabilmesi için, proje sürecinde Koruyucu Aile Yasa Tasarısı’nın hazırlanması ve sunulması da planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı