REKLAMI GEÇ

Cezaevindeki anneler unutulmadı

Denizli Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu Cezaevindeki anneleri unutmadı. Anneler günü geç kutlayan cezaevi sakinleri düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlenme imkânı buldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi mahkûmları anneler günün bir haftalık gecikme ile kutladı. Denizli Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubunun ortaklaşa olarak organize ettikleri etkinlik ile birlikte cezaevinde kalan annelerin anneler gününü kutladı. Cezaevi spor salonunda yapılan etkinliğe Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma grubu üyeleri ile çok sayıda bayan tutuklu katıldı.

Etkinliklerde ilk olarak cezaevi tutuklularından oluşun bayan tiyatro ekibi sahne aldı. “Elinin Körü” isimli oyunu sahneleyen tutuklu bayanlar, gösteriyi izleyen diğer mahkûmlardan tam not aldı. Tiyatro oyununun başrol oyuncusu olan ve iki ay cezaevinde kalan Asiye Aday ise sunduğu gösterisinin ardından tahliye olacağının sevincini yaşadı. Gösterinin ardından sahneye gelerek tüm arkadaşlarıyla vedalaşan Aday, “Allah herkese bu günleri göstersin” dedi. Etkinlikte anne şiirini okuyan Başgardiyan Raşide Özer, okuduğu duygu yüklü şiir ile bayan tutukluları gözyaşlarına doğdu. Şiir dinletisinin ardından sahne alan halk oyunları ekipleri, mahkûmları gönüllerince eğlendirdi. Etkinliklerde son olarak Halil Arslan isimli mahkûm sazı ile anne isimli türküyü okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı