REKLAMI GEÇ

Çöl sıcakları hayvanları da vurdu

Çöl sıcakları hayvanları da vurdu

Denizli, 2007 yılından bu yana en sıcak Haziran ayını yaşıyor. Gölgede 44 dereceyi bulan hava sıcaklığı bunaltıyor, özelikle öğlen saatlerinde işlek cadde ve sokaklar bile bomboş kalıyor. Hayvanat bahçesi sakinlerinin idmanına ise görevliler yetişiyor, hayvanları hortumlarla su sıkılarak serinletilmeye çalışılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 16:11

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Denizli, çöl sıcaklarıyla kavruldu. Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Denizli Türkiye’deki en sıcak illerden biri oldu. Gölgede bile 44 dereceyi bulan hava sıcaklığı nemle birlikte daha fazla etkisini gösterirken, Denizlililer’in zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadıkları gözlendi.

sicaklar-hayvanat-bahcesi-1

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlık Mesireliği içindeki Hayvanat Bahçesi’nin sevimli sakinleri görevliler tarafından hortumla su sıkılarak serinletildi.

Hayvanat Bahçesi Görevlisi Erol Şanal, “Hayvanlara günde üç kez su veriyoruz. Onları da Allah yarattı. Sıcaklar hayvanları da çok etkiliyor” dedi.

Denizliler ise, “Sıcaklarda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Gölgede bile durmak çok zor” derken, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklarının hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 21 Haziran 2016, 09:28

Denizli’li çocuklar hayvanları sadece kanatlılardan ibaret sanacak. Şuraya Hayvanat Bahçesi adını veren belediye biraz utansın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı