REKLAMI GEÇ

Dal; Esat Sivri olmasaydı lise terk olacaktım

Dal; Esat Sivri olmasaydı lise terk olacaktım

Denizli iş dünyasının renkli simalarından İsa Dal, sosyal medyadan paylaştığı Esat Sivri’li fotoğrafının üzerine yaptığı yorumla ünlü işadamının kendi hayatının mihenk taşı olan sözlerini aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2019 Pazartesi, 17:17

Denizli Haziran ayında birbiri ardına aldığı kara haberlerle önemli isimlerini son yolculuğa uğurladı. Kent sanayisinin duayen isimlerinden Esat Sivri bunlardan biri. Sivri’nin ölümü pek çok kesimde hüzünle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta son yolculuğuna uğurlanan Esat Sivri’nin ölümüyle ilgili bugün sosyal medyada yapılan bir paylaşım dikkat çekiciydi. Denizli iş dünyasının renkli simalarından İsa Dal, sosyal medyada yaptığı Esat Sivri’li fotoğraf paylaşımındaki yorum bölümünde bir hikayeden bahsetti.

Dal, yıllar önce yurt dışından liseyi terk ederek gelmiş bir genç olarak memlekete döndüğünü Denizli’nin ilk bilgisayar şirketlerinden birini hayata geçirmişken, Esat Sivri’nin babasına söylediği “İyi de tahsili yok” sözlerinin ardından hayatının değiştiğini aktardı.

O sözler nedeniyle bir yıl içinde 22 lise dersini birden verip daha sonra üniversite sınavını kazandığını, üniversiteden sonra yaşadığı iş hayatının yanı sıra yüksek yapıp doktora vererek bugün akademik anlamda da eğitim veren bir unvana sahip olduğunu dile getiren Dal, Sivri için “Hayatımın mihenk taşı” ibaresini kullandı

İŞTE O PAYLAŞIM
Dostlarım; Esat Sivri Amcaya ilişkin bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum: 1988 yılıydı sanırım, 19 yaşlarında, Almanya dan gelme, Lise terk bir gencim ve Denizli’nin ilk bilgisayar şirketlerinden birini sevgili abim Mustafa Kaygın ile birlikte 1986 yılında kurmuşuz. O yıllar ilk müşterilerimizden biri Denizli Basma. Esat amca ile o zamanlar tanışmıştık. Bir vesile ile babam, Kayhan muhtarı Akif amca ile Esat amcayı ziyaret etmişler. Sen kimsin vs. derken, benim rahmetli babam ile tanışmışlar ve mevzu bana gelmiş; Özetle: ‘İsa iyi çocuk, çok başarılı, ancak çocuğun tahsili yok’ demiş. Babam akşamında bu konuşmayı bana aktardı. İçime öyle bir dert oldu ki bu; 1989 da 22 Lise dersini verdim, o sene üniversite sınavını da kazandım. Kulağımdaki o ses ile üniversiteyi bitirdim. İş hayatı vs. derken ara verdiğim tahsilime, sonrasına yüksek lisans ve doktora ile de devam ettim. Yetmedi, öğretim görevlisi olarak vazife yapmaya devam ediyorum. Esat amca ile anımız çok, hangi birini anlatsam. Yeri çok ayrı. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum. Pek yakında kaybettiğimiz Kazım abi de hayatımın akışını değiştirenlerden. Her ikisinin de mekanı cennet olsun. Fotoğrafta diğer yanımda da geçen yıl kaybettiğimiz Hacı Ahmet Kundak amca da şiirleri ile verdiği nasihatlarda hep aklımın bir kenarında yer etmiştir. Bu minvalde bütün ebediyete intikal etmiş büyüklerimizin ruhuna bir Fatiha rica ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı