REKLAMI GEÇ

DEBA işçileri Sivri’nin kapısına dayandı

DEBA işçileri Sivri’nin kapısına dayandı

Denizli Basma Boya (DEBA) Fabrikası’nın kapanmasının ardından 23 yıllık kıdem tazminatları ve 10 aylık maaşlarının peşine düşen bir grup işçi, bu kez fabrikanın sahibi Esat Sivri’nin evinin önünde eylem yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 10:08

Denizli’nin tekstil sektöründeki en eski kuruluşlarından olan, ancak ekonomik darboğazdan çıkamayınca kapısına kilit vurulan DEBA’nın işçileri, kıdem tazminatı ve maaş alacağından vazgeçmiyor.

Seslerini duyurabilmek için Bayramyeri’nde yarı çıplak, Candoğan Parkı önünde oturma eylemleri yapan, ayaklarına zincir takarak yürüyen, ağızlarını siyah bantla kapatan, fabrika önünde soğan ekmek yiyen, zaman zaman İş Bankası Delikliçınar Şubesi önünde sorunlarını dile getiren sloganlar atan işçiler, bu defa eylem yeri olarak işveren Esat Sivri’nin evinin önünü seçti.

Eylemde, DEBA işçilerinden Erdal Kılınç, Sivri’ye “Sizler kocaman evlerde lüks içinde yaşarken, benim birçok arkadaşım kirada ve maaşını alamadığı için ya köyüne taşındı ya boşandı ya intihar etti. Sen burada nasıl huzur içinde oturuyorsun” diye seslendi.

Sık sık “Susma haykır, tazminat haktır”, “İşçiler burada, hırsızlar nerede” sloganları atan DEBA işçileri, eylemlerini bundan sonra Esat Sivri’nin evinin önünde yapacaklarını ve haklarını alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 12 Mayıs 2014, 23:03

İnşallah haklarınız alırsınız…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı