REKLAMI GEÇ

Demir Adam kanserli çocuklar için koşacak

Demir Adam kanserli çocuklar için koşacak

Ekstrem sporlarda elde ettiği başarı ile Denizli’nin ilk “Demir Adam”ı ünvanını kazanan Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fatih Tosun, Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na hazırlanıyor. Demir Adam, bu kez Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) adına yarışacak. 4 yaşındaki kanser hastası Sare’nin fotoğrafının basılı olduğu formayla yarışacak olan Tosun, şimdiden yarışı kazandı bile. Tosun, bağış sıralamasında 6. sırada yer alıyor, yarışa kadar rakamın daha da artmasını bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2016 Cuma, 11:58

Türkiye’de ikinci kez düzenlenen ‘Iron Man Turkey 70,3’te parkurunu tamamlayarak Denizli’nin ilk Demir Adam’ı olan Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahı Fatih Tosun, bu yıl ’15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz’ sloganı ile düzenlenen Vodafone 38’inci İstanbul Maratonu’na katılacak. Tosun, aynı zamanda Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) için de yarışacak.

SARE İLHAM VERDİ
Tosun’a Vodafone 38’inci İstanbul Maratonu’nunda KAÇUV için koşma ilhamı veren kişi ise 4 yaşındaki Sare Dönmez. Sare’nin bu koşusuna nasıl ilham kaynağı olduğunu anlatan Tosun, “Sare benim komşumun kızı. Henüz 4 yaşında. 3 ay kadar önce güzel kızımızda bir kan hastalığı tespit edildi, lösemi olduğu anlaşıldı ve halen Ankara’da tedavi altında. Sare yapacağım koşunun bir simgesi olacak, diğer lösemi ve kanser olan çocukların tedavilerinde katkı sağlamak için bu sene KAÇUV için koşacağım” dedi.

BAĞIŞLAR SEVİNDİRİCİ BOYUTLARDA
Vodafone İstanbul Maratonuna katılan koşuculara seçenek sunulduğunu ifade eden Tosun, “30 sivil toplum kuruluşundan birisi için koşma seçeneği veriliyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, maddi durumu yetersiz kanser hastalarını takip ederek onlara temiz ortam sağlıyorlar. Onların adına Sare’nin hatırına koşma kararı verdim. KAÇUV adına destek vereceklere benim adıma veya Sare’nin adına bağışlar yapın, toplansın dedik. Bizim umduğumuzdan çok büyük bir yükselme oldu. Biz orda 1-2 bin lira bir rakam olacak derken 17 bin 500 oldu. 8 bin kişi bağış için koşacak ve biz bağışlarla 6. sırada yer alıyoruz” diye konuştu.

MADDİ NEDENLERLE TEDAVİLERİNİ SÜRDÜREMİYORLAR
17 bin 500 lirayı 20 bin’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Tosun, “Çevreden bana değil de çocuğumuzu sevenler tanıyanlar hepsi ellerinden geldiğince yardım yapıyorlar. Sare’nin ailesinin maddi durumu iyi ama onun çevresinde aynı tedaviyi gören çocuklar maddi yetersizlikten dolayı tedaviyi yapamıyorlar, bırakıyorlar. Aslında yüzde 85-90 iyileşecek bir hastalık. Köyden gelmiş İstanbul’da kalacak bir yeri yok. Takip edilemeyince hayatını kaybediyorlar. KAÇUV odalar yapmış orada bu tip çocukları ücretsiz olarak barındırıyor, yediriyor, içiriyor, bakıyor. Tüm bunlar da bağışlardan karşılanıyor” dedi.

MADALYA KAZANIRSA SARE’NİN OLACAK
Vodafone İstanbul Maratonu koşusunda Sare Dönmez’in fotoğrafının basılı olduğu tişört ile katılacağını belirten Fatih Tosun, kazandığı madalyayı minik Sare’ye hediye edeceğini de kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı