REKLAMI GEÇ

Denetimli Serbestlik hükümlüleri kamu yararına çalışıyor

Denetimli Serbestlik hükümlüleri kamu yararına çalışıyor

Denizli’de denetimli serbest kapsamında suça karışmış kişilerin topluma kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda hükümlülerden oluşturulan 180 kişilik ekip, 1,5 ayda 5 okul ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün gerekli tüm tamirat-tadilat ve boya işlemlerini yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2017 Perşembe, 15:26

Denetimli serbestlik uygulamaları ile hükümlüler cezalarını kamu kurum ve kuruluşlarında çalışarak yerine getirirken, bu doğrultuda yükümlüler adliye, okul, cami, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılarak hem kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanıyor hem de yükümlüler kendilerini daha faydalı hissediyor.

Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde kamu yararına ücretsiz çalışan 180 yükümlüden 110’unun Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde, 70’inin diğer 17 ilçede kamu hizmeti yükümlülüklerini yerine getirdikleri bildirildi.

Yükümlülerden mesleği kaynakçı, marangoz, boyacı, sıhhi tesisatçı ve inşaat ustası olanlar seçilerek, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından mobil tamirat-tadilat ekibi oluşturuldu. Ekip, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli 1 denetim memur gözetiminde 1,5 ayda 5 okul ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün gerekli tüm tamirat-tadilat ve boya işlemlerini yaptı.

Ekip, belirlenen okullarda masa, sandalye, dolaplar ile kapıların onarımı, okul bahçesinde bulunan çitler, bank ve kapıların kaynak ve boya işleri, oyun alanlarında bulunan pota ve kalelerin kaynak işleri ile okul iç ve dış ortamının genel temizliği gibi tamirat işleri yaptı. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde ise iç cephe ve dış cephe, korkulukların boyanması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

Çalışmaların ardından Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan tarafından Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür plaketi verildi. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Elmas ise tamirat-tadilat ekibinde çalışan yükümlülere teşekkür belgeleri verdi.

Ücretsiz kamu hizmeti alan kurumlardan olumlu dönüşlerin alındığı bildirilirken, diğer okul ve kurumlardan da benzer çalışmalar için Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne talepte bulunduğu ve taleplerin değerlendirileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı