REKLAMI GEÇ

1997/3 tertip askerler vatan hizmeti için kınalarını yaktılar

1997/3 tertip askerler vatan hizmeti için kınalarını yaktılar

Günlerdir askere gidecekler için eğlenceler yapılıyor, helallikler alınıyor, kınaları yakılıyor. 1997/3 tertip binlerce vatan evladı, 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında birliklerine sevk edilecek.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2017 Çarşamba, 10:42

1997/3 tertip askere gidecek olan gençlerin evlerinde, yaşadıkları mahallelerde 1 aydır tatlı telaş yaşanıyor. Topluca eğlenceler düzenlendi, konvoylar oluşturuldu, yapılan düğün gibi kutlamalarda asker adaylarının ellerine kına yakıldı.

Artık tüm hazırlıklar tamamlandı, kınalı kuzular, birliklerinin kapısından girmek için günleri saymaya başladı. Kimisi komando, kimisi denizci, jandarma, piyade, kimisi havası olacak. Sonuçta hepsi de vatan için eline silah alacak. Sınırda nöbet bekleyecek olanlar, terörle mücadele edecek olanlar kısacası, deniz de, hava da ve kara da görev yapacak olan kınalı kuzular, vatanının bölünmez bütünlüğünün de en önemli teminatları olacak.

Askerlik Şubeleri, asker adaylarının sülüslerini verdi. Sevk tarihleri de belirlendi. 1997/3 tertip askere gidecek olan Denizlili kınalı kuzular, 31 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında birliklerine sevk edilecek. Askerlere 1 ile 3 gün arasında yol izni verilecek. 5 Ağustos’a gelindiğinde askerler birliklerinde eğitim çalışmalarına başlamış olacak.

ASKERLERE NEDEN KINA YAKILIYOR?
Türk toplumunda kına üç olayda yakılıyor. Geline kına yakılıyor, kocasına kurban olsun. Kocasına eş, arkadaş, sevgili olsun diye. Kurbanlık koyuna kına yakılıyor Allah’a kurban olsun diye. Askere gidecek olanlara kına yakılıyor, vatan savunması söz konusu olduğunda vatana kurban olsunlar diye.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı