REKLAMI GEÇ

6 ay mühendislik yaptı, huzuru göklerde buldu

6 ay mühendislik yaptı, huzuru göklerde buldu

32 yaşındaki Mustafa Şimşek, 2012 yılında Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Denizli’de Ballık Boğazı’nda özel bir firmaya ait mermer ocağında çalışmaya başladı. “Mermer ocağında hiçbir mühendislik hizmeti vermeme izin verilmedi, meğerse onlara mühendislik diploması olan memur lazımmış” diyen Şimşek, 6 ay mesleğini yaptı ve ayrıldı. 5 yıldır da Pamukkale’de ticari tandem yamaç paraşütü pilotluğu yapıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2017 Pazar, 10:31

Ülkemizde yıllardır üniversite mezunu işsizler ile üniversiteden mezun olduktan sonra kendi mesleklerini yapamayanlar konuşulur. Basın yayın organlarında “Üniversiteyi bitirdi tezgahtar oldu”, “Gıda mühendisi tostçu oldu”, “Kimyager çaycı oldu” şeklindeki haberleri sık sık okuruz.

Denizlili 32 yaşındaki Maden Mühendisi Mustafa Şimşek, maden mühendisi olmak için üniversite sınavlarına hazırlandı, dershanelere gitti. Sonunda amacına ulaştı ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Şimşek, 2012 yılında diplomasını aldı ve büyük umutlarla Denizli’ye çalışmaya geldi. Ballık Boğazı’nda bir maden ocağında işe girdi. İdealist genç mühendis, 6 ay dayanabildi ve işi bırakıp, Pamukkale’de Ticari Tandem Yamaç Paraşütü Pilotluğu yapmaya başladı.

“BU ÜLKEDE MÜHENDİSLİK ZOR YAPILIR”
Ballık Boğazı’ndaki mermer ocağında mühendislik bilgilerini verip, yapılan yanlışlıkları anlatmaya, verimli çalışmaya çalışırken, iş verenin kendisine “Mühendis bey işine bak. Sen memursun” dediğini söyleyen Mustafa Şimşek, “Mermer ocağında hiçbir mühendislik hizmeti vermeme izin verilmedi, meğerse onlara mühendislik diploması olan memur lazımmış. Üstelik mühendislerin maaşları da oldukça düşük” dedi.

6 ay sonra maden mühendisliğini bırakan Şimşek, “Ne yapabileceğimi düşünürken, aklıma hobi olarak yaptığım işten para kazanabileceğim geldi. Üniversite yıllarında yamaç paraşütüne başlamıştım. Zamanla kendimi geliştirdim. Sonra Ticari Amaçlı Yamaç Paraşütü Tandem Pilotu belgesini aldım. Pamukkale’de şimdi turistlere yamaç paraşütü yaptırıyorum. Maden mühendisliğinden de iyi kazanıyorum. Yılda ortalama bin turisti Pamukkale semalarında uçuruyorum. Benim gibi Pamukkale’de 15 pilot var. Hem turizme hizmet ediyoruz hem de para kazanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı