REKLAMI GEÇ

Anneler Günü’nüz kutlu olsun

Anneler Günü’nüz kutlu olsun

Kentin yöneticileri, siyasiler ve STK temsilcileri yayınladıkları mesajlarla tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2017 Pazar, 12:37

VALİ AHMET ALTIPARMAK: “AİLELERİN TEMELİNİ ANNELER OLUŞTURUR”
“Toplumumuzun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturur. Annelerimiz, hoşgörünün, karşılıksız özveri, sevgi ve şefkat duygularının tükenmez kaynağı, yaşamımızın en önemli varlıklarıdır. Aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerimiz bizi millet yapan değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük paya sahiptir. “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü yüce dinimizin annelerimize verdiği önemi, onlara karşı göstermemiz gereken saygı ve hürmeti ifade etmesi bakımından çok anlamlıdır. Büyük Önder Atatürk de, “Dünyada her güzel şey kadının (ananın) eseridir” diyerek anneliğin önemine dikkat çekmiştir. Bizler, annelerimizi sadece bir günle hatırlayan değil, her günümüzü onlarla, onların hatıralarıyla yaşayan bir milletin çocuklarıyız. Bizleri en iyi şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak için karşılıksız sevgi veren, beklentisiz emek harcayan annelerimize her gün aynı değeri vermemiz gerektiğini en iyi bilen toplumlardan biriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Şehit ve Gazilerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum.”

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN: “ANNELİK EVLADA ADANMIŞ BİR ÖMÜR DEMEK”
“Anne sevgi dolu yüreğiyle, bizlerin güven kapısı, hayatımızın anahtarı ve ülkemizin geleceğidir. Ömrümüzün her aşamasında bizlere rehberlik ederek, sabırla ilmek ilmek hayatı dokuyan ve bizleri geleceğe adım adım hazırlayandır. Annelerimiz için vazgeçilmez olan temel gaye evlatlarını en iyi şekilde hayata hazırlamak olmuştur. Onlar için kendisinin yaşadığı hayat şartlarından daha iyi ortamlara evlatlarını taşımak her şeyin üstünde yer alır. Evlatları için tabiri caiz ise saçını süpürge ederek yaşam mücadelesi veren ve bu uğurda nice sıkıntılara katlanan annelerimizin bizlerin üzerimizdeki haklarını her ne yaparsak yapalım ödemek mümkün değildir. Bazen yaşam tarzımız annelerimizin bizlere aşıladığı bir sözün derinliğinde saklı olabilir. Bu nedenle annelik hiçbir maddi değerle kıyaslanamayacak bir fedakârlık demektir. Unutulmamalıdır ki, Annelik, evlada adanmış bir ömür demektir. Ailelerimizin temel direği olan annelerimizin yüzlerinin gülmesi bizlerin en büyük sevinç kaynağıdır. Onları sadece yılda bir gün değil, her gün anmak ve anlamak mecburiyetindeyiz. Bu özel gün vesilesiyle sınırsız emek ve gayretleriyle bizlere güç veren baş tacımız başta annem olmak üzere tüm annelerimize sağlıklı bir hayat diliyor ellerinden öpüyorum. Öpüp koklamaya doyamadığı evlatlarını, can yoldaşları eşlerini vatan topraklarına emanet eden annelerimiz ile engelli kardeşlerimizin annelerinin anneler gününü yürekten kutluyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OSMAN ZOLAN: “EN KUTSAL VARLIKLAR ANNELERDİR”
“Evlatlarını canından ve ruhundan bir parça olarak gören ve tüm hayatını çocuklarının daha iyi olması için karşılık beklemeden harcayan en kutsal varlıklardır anneler. Annelerimiz hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin adıdır. Annelik duygusu, tüm canlıların nefes alması kadar evrensel bir değerdir. Peygamber Efendimizin ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisi dünyadaki en değerli sevgidir. Türk milletinin en zor zamanlarında yaşanan nice kahramanlık destanlarında fedakar ve cefakar anneler ile onların yetiştirdiği kahraman evlatların izi vardır. Bu müstesna günde, yıllarca bakıp büyüttüğü, üzerine titrediği evlatlarını kutsal vatanımız için toprağa veren tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyor, her birine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onları sadece evlatlarından uzak kaldığı bu özel günde değil her gün hatırlayıp yanlarında olalım.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ: “ANNELİK EN MUKADDES DEĞERDİR”
“Aile hayatının birleştirici unsuru olan, yeryüzünde en yüce görevi üstlenmiş annelerimiz, iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsalidir. Her türlü zorluğa rağmen, karşılık beklemeden, tükenmez bir sabırla varlığıyla hayatımıza anlam katan annelerimiz; yeri doldurulamaz bir değere sahiptir. Anneliği en mukaddes ve en çok hürmete layık bir değer olarak gören bir inancın, kültürün ve törenin mensupları olan bizler ‘kadın diri diri gömülürken, Onu oradan çıkarıp ayaklarının altına Cenneti seren’ bir medeniyeti yine anneler sayesinde oluşturmuşuzdur. Baş tacımız annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar; evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını milletçe yürekten paylaştığımız şehit annelerimize daima minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ: “ANNELER GÜÇLÜ YARINLARIN KURUCULARIDIR”
“Annelerimizin her zaman yanında olmak, yüzlerini güldürmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, hiç şüphe yoktur ki, onlara verilebilecek en kıymetli armağandır. Bir annenin mutluluğu, gülümsemesi o ülkenin de gülmesi refaha kavuşması demektir. Yüce kitabımızın ‘onlara öf bile demeyin’ diye emrettiği; Peygamberimizin ‘Cennet anaların ayakları altında serilidir’ diye dikkat çektiği annelik kutsaldır. Sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Her zaman kalbimizin başköşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan annelerimiz bizler için önemlidir. Bu vesileyle tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ: “KARŞILIKSIZ SEVGİ VE FEDAKARLIĞIN ADI”
“Çocuklarının ilk yol göstericisi olan anneler için onlara en iyi imkanları sunmanın, kendilerini her bakımdan geliştirmeleri için gerekli ortamları hazırlamanın, iş hayatında ve sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmelerini sağlamanın, yetiştirecekleri nesillerin mutluluğunun temel şartlarından biri olduğunu düşünüyorum. Kendisini geliştiren anne; çocuklarını da en iyi şekilde yetiştirecektir ve ülkemize yararlı evlatlar bırakacaktır. Günümüzde çalışan anne olmanın da ne kadar zor bir görev olduğunun farkındayız. Hem iş dünyasında etkin olup hem de annelik görevini yerine getiren annelerimizi ayrıca takdir ediyorum. Bu vesilesiyle, karşılıksız sevginin, karşılıksız fedakarlığın, karşılıksız bağlılığın eşsiz temsilcileri olan tüm annelerin Anneler Günü’nü içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı