REKLAMI GEÇ

Bereket Enerji Grubu’ndan çevre çağrısı

Bereket Enerji Grubu’ndan çevre çağrısı

Türkiye Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından (SUT-D) tarafından “Düşük Karbon kahramanı” ilan edilen Bereket Enerji Grubu, vatandaşlara dünyanın eriyen bir dondurmaya benzetildiği afiş ve pankartlar dağıtarak “Çevre duyarlılığı” için farkındalık yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2017 Çarşamba, 13:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Çevre Koruma Haftası” etkinliklerinde stant açarak, atıkların geri dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendiren Bereket Enerji’nin Çevre Birimi yöneticileri, “Dünyamızı eriyen dondurmaya dönüştürmeyelim” çağrısı yaptı.

Bereket Enerji Grubu Çevre Yönetmeni Özgün Gül Koparan, 7’den 70’e herkesin kendi hayatını koruduğu gibi çevreyi koruması gerektiğini belirterek, “Bir cam şişenin doğada 4000 yıl, plastiğin 1000 yıl, bira kutusunun 10-100 yıl, sakızın 5 yıl, sigara filtresinin 2 yıl süreyle yok olmadığını bilmemiz gerekiyor. Telafisi yıllar boyu sürecek atıkların geri dönüşümünde bilinçli davranarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabiliriz” dedi.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise, atmosfere karbondioksitten 21 kat daha zararlı olan ve evsel atıklardan meydana gelen metan gazı doğaya salınmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu nedenle biz çöp gazından elektrik enerjisi üretiyoruz. Enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olarak insana saygılı, çevreye duyarlı stratejiler önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı