REKLAMI GEÇ

Denizli çocuklara bu isimleri verdi

Denizli çocuklara bu isimleri verdi

2017 Adrese Dayalı Kayıt Sistemi verilerini mercek altına alan TÜİK açıkladı. Denizli’de geçen yıl doğan kız çocuklarına en fazla Zeynep adı verilirken, anne-babalar erkek çocuklarına ise Eymen ismini verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2018 Perşembe, 12:07

TÜİK geçtiğimiz günlerde 2017’de doğan kız ve erkek çocuklarına ülke çapında en fazla hangi isimlerin verildiğini açıklamış, isimlere yönelik top on listelerini duyurmuştu.

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü’nün Denizli verilerine yönelik benzer açıklaması gecikmedi. Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ imzalı yazılı açıklamada 2017 yılında Denizli’de doğan kız ve erkek çocuklarına en çok verilen isimlerden ilk ona girenler paylaşıldı.

KIZLARDA ZEYNEP BİRİNCİ
TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü araştırmasına göre Denizli geçen yıl doğan kız çocuklarına en çok Zeynep ismini verdi. İkinci sırada Defne, 3. Sırada ise Elif ismi yer aldı. İlk ona bakıldığında kız çocuklarına hem alışılmış bilindik isimler hem de modern popüler isimlerin eşit ağırlıkla tercih edildiği gözleniyor. Keza ilk on arasında Eylül, Yağmur, Belinay ve Azra gibi son dönemsin popüler isimleri de var.

Kızlarda ilk 10 isim
1 ZEYNEP
2 DEFNE
3 ELİF
4 EBRAR
5 MİRAY
6 YAĞMUR
7 EYLÜL
8 AZRA
9 BELİNAY
10 ASYA

ERKEKLERDE ŞAŞIRTAN ŞAMPİYON!
TÜİK’in açıkladığı top 10 erkekler listesinde ise şampiyon şaşırttı. İlk sırada bırakın geçen yılın şampiyonu olmayı, kolay kolay pek çoğumuzun aklına bile gelmeyecek bir isim var; Eymen. Bu ismi erkeklerde Emir ve Mustafa takip etti. Erkeklere verilenler ise ağırlık geleneksel isimlerden yana oldu.

Erkeklerde ilk 10 isim
1 EYMEN
2 EMİR
3 MUSTAFA
4 MEHMET
5 MERT
6 AHMET
7 ALİ
8 ÇINAR
9 YUSUF
10 YİĞİT

PEKİ, EYMEN NE DEMEK?
Eymen ismi, Arapça kökene sahip. Dini ağırlığı bulunuyor. Keza Kur’anda 3 farklı ayette geçiyor ve bu isme asıl ağırlığını Peygamber Efendimizin sahabeleri arasında gösterilen Eymen B. Hureym. İsmin birbirine yakın farklı anlamları var. Daha uğurlu, daha bereketli, hayırlı, kutlu gibi anlamları bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı