REKLAMI GEÇ

UMKE ekiplerinden nefes kesen eğitim

UMKE ekiplerinden nefes kesen eğitim

Denizli Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, nefes kesen bir eğitim gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği eğitimde “iple erişim ve tahliye” çalışması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2017 Salı, 14:43

Kaza ve afetlere karşı kendisini sürekli hazır tutmaya çalışan UMKE, kapsamlı bir eğitim daha gerçekleştirdi. 3 gün süren eğitimlerde “İple erişim ve tahliye” tatbikatları gerçekleştiren ekipler, performansları ile göz kamaştırdı.

Eğitimlerde “yangın”, “kimyasal madde tehlikeleri”, “güvenlik önlemleri”, “ip ve ekipman tanıtımı ile kullanımı”, “zor durumlardaki vakalara ulaşım, yaklaşım, tahliye” , “temel düğüm teknikleri” konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

26 UMKE personelinin katıldığı eğitimleri Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut Düzelli ve Afet ve UMKE Birim Sorumlusu Dr. Erhan Kaya da izledi.

Eğitimi değerlendiren Sağlık Müdürü Arpacı, özellikle yangın, kimyasal madde tehlikeleri, zor arazi şartlarında görev yapabilme, ip ve ekipmanları ile hat kurmak suretiyle bu durumlarda vakalara ulaşım ve tahliyelerinin yapılması adına UMKE personellerinin bilgilerinin güncellenmesi, UMKE’ye yeni katılan personellerin de zor durumlarda müdahale yeteneklerinin arttırılması anlamında çok verimli ve faydalı geçtiğini, bu tür eğitimlerin rutin aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı