REKLAMI GEÇ

Eşi memurluktan istifa eden PAÜ Rektörü Bağ, faturayı personele kesti

Eşi memurluktan istifa eden PAÜ Rektörü Bağ, faturayı personele kesti

Öğretmen eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine eşinin devlet memurluğundan ve görevinden istifa etmesinin ardından faturayı personele kesti, 11 kişiyi başka birimlerde görevlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 17:38

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, asaleten göreve atandıktan kısa bir süre sonra Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan naklen atama ile kuruluş çalışmaları süren İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atamış, atamanın basında yer almasının ardından yaptığı atamayı savunmuş ve eşini ‘yetkin olduğu için söz konusu göreve atadığını’ söylemişti.

Atamanın kamuoyunda ve sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılanması üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın atamanın iptalini istediği belirtildi ve dün Derya Bağ, atandığı görevden ve memuriyetten istifa etti.

PERSONELİN GÖREV YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Yaşanan gelişmelerin ardından Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın imzasıyla atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticilerinin görev yerleri değiştirildi. Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Genel Sekreterlik’te görevli bir memur, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ve birimdeki diğer 6 personel ile birlikte toplam 11 kişi görevlerinden alındı. Genel Sekreterliğe Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Genel Sekreter Yardımcılığı’na ve Personel Başkanlığı’na Yalçın Şenay getirildi.

Görevden alınan Genel Sekreter Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran Teknoloji Fakültesi’nde, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak ise Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, Basın Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ise İletişim Fakültesi’nde görevlendirildi. Görevden alınan Genel Sekreter Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran ve birimde görevli memur hakkında da Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar

denizlili   -  Bağlantı 7 Haziran 2017, 09:49

bu adamın yaptığı işlere bakmanız lazım. üniversite hastanesinde bi sorun yaşadığınız zaman rektöre mesaj atmanız tüm sorunu ortadan kaldırıyor. yok eşini getirmiş yok kardeşini getirmiş böyle şeylere takılmamak lazım.

ender   -  Bağlantı 7 Haziran 2017, 07:29

islami ilimler enstitüsü varmı ki üviversitede. yoksa birkaç yıl sonra kurulacakta hazırlıkmı var. bildigim kadarıyla şu anda böyle bir birim yok

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı