REKLAMI GEÇ

Eşini kaybeden ömür boyu bekar kalacak

Eşini kaybeden ömür boyu bekar kalacak

İlkbahar’da gelen İbibik kuşları, Afrikaya’ya göç için hazırlanıyor. Eşlerini kaybedenler ise, ölünceye kadar yeni eş aramayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2017 Salı, 12:37

İbibik kuşları Mart ve Nisan aylarında ülkemize Afrika’dan göç etti. Denizli’de de meyve bahçeleri, bağ ve ormanlık alanlarda ürediler, artık yeniden Afrika’ya göçe hazırlanıyorlar.

Yaşlı ağaçların gövdeleri başta olmak üzere her çeşit oyuklara yuva yapan ibibikler, 4 ile 12 arasında yumurta yapıp, 16 gün kuluçkada yattılar. Yavruları büyüdü ve uçmaya başladı. Artık göç için gün sayıyorlar ve Eylül ayının ikinci haftasında Denizli semalarından havalanacaklar. Eşlerine oldukça bağlı olan ibibiklerden bazıları eşlerini kaybetti. Eşlerini kaybedenler ömür boyu bir daha eş aramayacaklar.

İbibik kuşlarının bir başka özelliği ise, yaşlanan anne ve babalarına yiyecek temin etmeleridir. İslam geleneğine göre ibibik kuşunun başında bulunan tepeliğin anne ve babasına karşı olan hürmeti sonucu verildiği inancı varır. Benzer inançlar Yunan ve Romalılarda da görülmektedir.

Çok uzak mesafedeki suyu havadan görüp keşfedebilme yeteneği ile Süleyman peygambere ve ordusuna rehberlik ettiğine inanılmıştır. İbibik kuşunun ” hüd hüd” şeklinde ötmesi onun gizli şeyleri göstermek için “orada orada” demesi olarak yorumlanmıştır. Rüyada ibibik kuşunun görülmesi suya kavuşma, sıkıntıdan kurtulma, uzaktan haber alma,misafir gelmesi şeklinde yorumlanmış ve hayra yorulmuştur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı