REKLAMI GEÇ

Bekillili Prof. Gülnur Tumbat, dünyanın sayılı dağcılarından

Bekillili Prof. Gülnur Tumbat, dünyanın sayılı dağcılarından

Aslen Bekillili olan Denizli eğitim camiasının yakından tanıdığı isimlerden merhum Osman Tumbat’ın kızı Gülnur Tumbat, dünyanın en yüksek 6 zirvesine tırmanan ilk Türk olma özelliğini taşıyor. 2014’te Everest’teki çığ felaketinde de sağ kurtulmuştu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2017 Pazar, 12:58

Türkiye’yi dağcılık alanında temsil eden önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Gülnur Tumbat, dünyanın en yüksek 6 zirvesine tırmanan ilk Türk olma özelliğini taşıyor.

Denizli eğitim camiasının yakından tanığı merhum emekli öğretmen Osman Tumbat’ın kızı olan Prof.Dr.Gülnur Tumbat, 2005 yılından beri Amerika’da San Francisco State Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapıyor. Dağcılığa 17 yaşında, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde okurken katıldığı Dağcılık ve Kış Sporları Kolu’nda başlayan Tumbat, akademik hayatından çok dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanması ile tanınıyor.

Güney Amerika’nın en yüksek zirvesi Aconcagua’ya, Kuzey Amerika’nın en yüksek zirvesi Mckinley, Afrika Kıtası’nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro’ya, Avrupa’nın en yüksek zirvesi Elbrus, Carstenz Zirvesi ve Everest Zirvesi’ne tırmanan Prof.Dr.Gülnur Tumbat, Türkiye’yi, Türk kadınını, Türk dağcısını temsil ediyor.

16 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ÇIĞ FELAKETİNDE ORADAYDI
16 Nisan 2914’te Everest’tin 5800 metresinde meydana gelen çığ felaketinde 16 dağcı ölmüştü. Prof.Dr.Gülnur Tumbat, çığ felaketinin yaşandığı sırada Everest’teydi.

Bekillili Gülnur Tumbat, ABD’deki akamedik kariyeri ve dünya dağcılığında ismini duyurmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı