REKLAMI GEÇ

Konser geliri görme engelli Nurseda için

Konser geliri görme engelli Nurseda için

12 yaşındaki görme engelli Nurseda Yıkım için üç yerel sanatçı 28 Ağustos’ta konser verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2017 Salı, 16:43

Denizli’de yaşayan ve 6 aylıkken dünyaya geldiği için doğuştan görme engeli bulunan 12 yaşındaki Nurseda Yıkım için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya görme engelli Nurseda Yıkım’ın babası Mehmet Emin Yıkım ve yerel sanatçılar Efe ve Adnan Koparan katıldı.

Toplantıda, yerel sanatçılar Efe, Adnan Koparan ve Mehmet Bacak’ın Nurseda için 28 Ağustos’ta konser düzenleyeceği açıklandı. Görme engelli Nurseda’nın babası serbest çalışan Mehmet Emin Yıkım, kızının görebilmesi için tıbben bir çözümünün bulunmadığını ancak düzenlenen konserle elde edilen gelir sayesinde kızı için bir otomobil alıp, araba sayesinde kızını gezdirmek istediğini söyledi. Yıkım, “Kızım 6 aylık dünyaya geldi, göz damarları kuru. Yattığı yerden besleniyor. Eşimle hiçbir sosyal hayatımız yok. Kızım evden dışarı çıkamadığı için hiç ayakkabı giyemedi. Eski bir arabam var. Kızım dışarı çıkmayı ve doğada gezmeyi çok seviyor ama kendi arabamla kızımı gezdiremiyorum. Onu doğada yürüyüşe çıkarmak, temiz hava almasını sağlamak istiyorum. Denizlili üç sanatçımız bizim için konser verecek. Engelliler bu organizasyonlar ile yalnız olmadığını hissediyor. Duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

FAZLA GELİR ELDE EDİLİRSE BAŞKA BİR ENGELLİYE BAĞIŞLANACAK
Sanatçı Efe, iki yılda bir engelliler için konser vermeye çalıştıklarını belirterek, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Nurseda’nın daha mutlu yaşaması için gereken desteği verip ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Konserden beklediğimizden fazla gelir oluşursa başka bir engelliye bağış yapacağız. 28 Ağustos’taki konsere herkesi bekliyorum” dedi.

Adnan Koparan ise, duyarlı bir çalışma yürüttüklerini, Denizlili üç sanatçı olarak birlikte sahne alacaklarını ve elde edilen gelirle Nurseda Yıkım’ı rahata kavuşturmayı istediklerini belirtti. 28 Ağustos’ta Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek konser için biletler 20 liraya satılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı