REKLAMI GEÇ

Süper Vali’siz 14 yıl geçti

Süper Vali’siz 14 yıl geçti

Denizli’nin efsane Valisi Recep Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılalı tam 14 yıl oldu. Ama Türkiye onu halen, mensubu olduğu devlet mekanizmasının çarpıklıklarını eleştirdiği, cesur söylemleriyle hatırlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2017 Cuma, 14:27

Recep Yazıcıoğlu’nu Türkiye “Süper Vali” olarak tanıyordu. Halen aynı sıfatla hafızalardaki yerini koruyor. Bundan 14 yıl önce 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girdi. 8 Eylül 2003’te de hayatını kaybetti.

Hayatı boyunca ağır işlemesinden şikayet ettiği bürokrasinin çarklarını daha hızlı döndürmenin mücadelesini verdi. Devlet kapısına gelen herkesin işini bir an önce çözmenin derdindeydi. Ve bu uğurda da can verdi. Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu ile birlikte yine kentin bir sorununu çözmek için Ankara yollarına düşmüştü. Bu onun devletin ağır çarkına son müdahalesi olmuştu.

Cesur söylemleri vardı. Genelde eleştirileri de mensubu olduğu devlet sistemine karşıydı. Sivri dilliydi. Ama onun söylemleri vatandaşa hiç batmadı. Aksine halk doğru konuşan bu adamı çok sevdi. Ama siyasetle hep sorunları oldu. 1999’da Erzincan Valiliği’nden merkeze alındı. Kendi ifadesiyle defterini dürmüşlerdi.

30 Ocak 2003’te Denizli Valisi olarak atanıncaya kadar merkez valisi olarak kaldı. Yazıcıoğlu, “Sabah erken gelenin İçişleri Bakanlığı’nda sandalye kaptığı” bir görev olarak tanımladığı Merkez Valiliği döneminde boş oturmadı. İl il dolaştı, konferanslar verdi. Kafa yorup ürettiği fikirleri kamu görevlileriyle paylaştı.

Denizli’de görev yaptığı 7 aylık süre zarfında derin izler bıraktı. Evlerde kahvehanelerde Recep Yazıcıoğlu konuşuldu. Hakkında şehir efsaneleri türetilen bir Vali’ydi. 36 yaşında Türkiye’nin en genç Vali’si oldu. Erken başladı, erken ayrıldı. Aslında her ölüm erkendi ama O’nun için çok çok erkendi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı