REKLAMI GEÇ

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden AVM çalışma kriterleri

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden AVM çalışma kriterleri

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, AVM’lerde çalışma kriterlerini belirlemek üzere bir araya geldi. Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda AVM’lerde çalışma kriterleri, alınacak önlemler, yine düzenlemeler ve bulunacak kişi sayılarına ilişkin yeni kararlar alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2020 Salı, 14:07

11 Mayıs Pazartesi günü uzun bir aranın ardından belirli kısıtlamalarla kapılarını açan AVM’lerin 10.00-22.00 saatleri arasında açık kalması kararlaştırıldı. Bu sürede çalışanlar ile ziyaretçilerin mutlaka maske kullanmalarına karar verilirken, kapılardaki güvenliklere maske ile birlikte yüz koruyucu siperlikler de zorunlu hale getirildi.

ZİYARETÇİLER 3 SAATTEN FAZLA KALAMAYACAK

AVM’ler için alınan en önemli kararlardan biri de ziyaretçilerin içeride geçireceği zaman. AVM’ye gelenlerin mümkün olan en kısa sürede ayrılmasına karar verilirken, bu süre maksimum 3 saat olarak belirlendi. AVM içinde oturma grupları ile yeme-içme bölümlerindeki tüm sandalye ve koltuklar da kaldırılacak. Pandemi süresince AVM’lerde konser ve gösteri gibi etkinlikler de yapılamayacak.

ASANSÖRLERE KISITLAMA

AVM içlerinde yer alan asansörler yalnızca özel gereksinimi olanlara açılacak, binenler için de sosyal mesafe kuralı işletilecek. Diğer ziyaretçiler ise merdivenleri kullanacak.

AVM içinde bulunacak kişi sayılarına da mekanın ölçüsüne göre kısıtlama getirildi. Buna göre 10 metreye bir kişi olacak şekilde ziyaretçi ya da müşteri kabul edilecek. Bin metrekarelik bir AVM’de en fazla 100 kişi bulunabilecek.

AVM’lerde pandemi sürecinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerine ağırlık verilecek. Tuvaletlerde bulunan el kurutma makinaları çalıştırılmayacak, tek kullanımlık kağıt havlu kullanılacak. Tuvaletlerin ana girişleri elle temas edilmeden açılan sisteme geçilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı