REKLAMI GEÇ

İlk mektup Vali Altıparmak’tan

İlk mektup Vali Altıparmak’tan

Çanakkale 1915 Köprüsü için başlatılan ‘6 Asrın Zaferine Mektuplar’ konulu kampanyaya ilk mektubu, köprünün açılış töreni gününde Çanakkale Valisine teslim edilmek üzere Vali Dr. Ahmet Altıparmak yazarak imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2017 Cumartesi, 09:34

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Gününde temeli atılan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ projesi ile aynı gün başlatılan ‘6 Asrın Zaferine Mektuplar’ konulu kampanya kapsamında İlimizde ilk mektup Vali Dr. Ahmet Altıparmak tarafından, köprünün açılış töreninde teslim edilmek üzere o günün Çanakkale Valisine yazılarak kabulü yapıldı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, mektubunda yer verdiği satırları okuyarak 6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyası için özel tasarlanan zarfa koyarak PTT Başmüdürü Zekai Özkan’a teslim etti.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak mektubunda şu cümlelere yer verdi;

“Sayın Çanakkale Valisi;
Bugün; ülkemizin en büyük eserlerinden biri olan ve dünyanın iki direk arası en uzun köprüsü özelliğini taşıyan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçmişimizde destan üreten topraklarda hizmete açılmasının gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

18 Mart 1915 tarihinde yaşanan Çanakkale Zaferi, ülkemiz toprakları üzerinde yapılan hesapları alt üst eden dönüm noktası olarak tarihe geçmişti, bugün de ülkemiz ve milletimiz bu eser ile yeni bir zafere daha imza atmaktadır. Bu eser ile İstiklal mücadelemizin sembolü olan Çanakkale’de, ecdadın da ruhunu yâd edecek şekilde çok önemli bir proje gerçekleştirilmiştir.
Ülkemiz sahip olduğu coğrafi konum ile sadece Asya ile Avrupa’yı değil, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar… İçinde bulunduğu önemli coğrafyada 3 kıtayı birbirine bağlamaktadır. Bu coğrafi konumun hakkını veren bu eser, Ülkemizin 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmesinde önemli bir mihenk taşı olacaktır.
Avrupa’yı Asya’ya dördüncü kere kıta aşan bir proje ile bağlamış olması hasebiyle büyük önem taşıyan bu eser, aynı zaman da bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde ve ürünlerin sevkiyatının hızlandırılması adına da büyük önem arz etmektedir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında daha önce hayalini bile kuramadığımız bu büyük eserin gerçekleştirilmesinde emeği geçen değerli Devlet büyüklerimize minnettarız.
Bu büyük günde Çanakkale ilimizin Valisi olan arkadaşım nezdinde, bu eserin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.”
6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyası kapsamında hazırlanan zarf örneği ve taahhütlü gönderi türü 50 gramı geçmeyecek şekilde 5.10 TL birim gönderi ücreti karşılığında PTT Şubelerince satışa sunulacak ve kabul edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı