REKLAMI GEÇ

PAÜ Atay’ın yeni aracı “Alatay 2017” Körfez Pisti’nde yarışacak

PAÜ Atay’ın yeni aracı “Alatay 2017” Körfez Pisti’nde yarışacak

PAÜ Atay Takımı tarafından yürütülen Alatay Elektromobil Araç Projesi’nin devamı olarak tasarlanan yeni araç, 21-27 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılacak olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda piste çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2017 Cuma, 12:03

Ana sponsorluğunu AYDEM’in üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinden oluşan, 2016 yılında yaptıkları Alatay isimli araçları ile TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada ‘Yerli Ürün Teşvik’ ödülü ile birinci olan PAÜ Atay Takımı, ilk araçta elde ettiği bilgi ve tecrübeyi yeni araçta bir üst seviyeye çıkartarak başarısını devam ettirmeyi hedefliyor.

Yeni araç hakkında bilgi veren Alatay Proje Danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, ilk araçta elde ettikleri başarının ardından hız kesmeden ikinci aracın çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, araçta teknik ve tasarım anlamında yenilikler yaptıklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, Alatay’ın 18-20 Ağustos tarihleri arasında 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenecek olmasının heyecanını yaşadıklarını, PAÜ Atay Takımı olarak amaçlarının gelecekte Pamukkale Üniversitesi’nin ürettiği elektrikli araçlarla ulusal ve uluslararası düzeyde anılan bir üniversite haline getirmek olduğunu vurguladı.

Geleceğin otomotiv teknolojilerini elektrikli ve otonom araçlar olduğuna dikkat çeken Köroğlu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın projeyi ve Atay Takımı’nı desteklediğini, yarışlardan sonra projede yapacakları yenilikleri ve uzun vadede üniversite için hedefleri konuşacaklarını anlattı.

Bu projenin, görev alan öğrenciler için de aynı zamanda geleceğin otomotiv teknolojilerini uygulamalı öğrenebilecekleri bir eğitim alanı olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, projede desteklerini esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere görev alan akademisyen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, Pamukkale Üniversitesi olarak bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerine bu doğrultuda yön verdiklerini vurguladı.

2016 yılında Atay Takımı’nın Alatay 2016 elektromobil aracı ile elde ettikleri başarının şahsını ve Pamukkale Üniversitesi ailesini gururlandırdığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Bağ, önümüzdeki günlerde yarışacak olan yeni araç Alatay 2017’nin benzer bir başarıyla geri dönmesini temenni etti.

TAMAMINA YAKINI YERLİ ÜRETİM
PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrikli Araç Laboratuvarı’nda hazırlanan neredeyse tamamı yerli yeni aracın; motor, motor sürücüsü, kontrol ünitesi, telemetri, gömülü şarj sistemi, batarya yönetim sistemi gibi önemli aksamları Pamukkale Üniversitesi, başta Elektrik Elektronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere büyük bir ekip tarafından multidisipliner olarak üretildi. Alatay 2017’de kullanılan karbon fiber malzeme ve tasarlanmış yeni motor ile Alatay 2016’dan daha hafif dolayısıyla daha hızlı ve daha uzun menzil kat edebiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı