REKLAMI GEÇ

Doğum yapamayan kedi ölmek üzereyken ameliyata alındı, yavrularıyla kurtarıldı

Doğum yapamayan kedi ölmek üzereyken ameliyata alındı, yavrularıyla kurtarıldı

Mehmetçik Mahallesi’nde bir evin bahçesinde doğum yapmaya çalışan ancak, başaramayan kedinin feryadını duyan bir hayvan sever sayesine hem kedi hem de karnındaki yavrular ölmek üzereyken kurtarıldı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 09:39

Pamukkale’nin Mehmetçik Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde bir evin bahçesine giren kedi doğum yapmaya çalıştı. Doğum gerçekleşmeyince, kedi acılar içinde bağırmaya başladı. Kedinin feryadını duyan duyarlı bir vatandaş, hamile kediyi otomobiliyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürdü.

Kedinin kan kaybettiğini ve ölmek üzere olduğunu gören Veteriner Hasan Kılınç, hemen ameliyata aldı, sezaryenle doğumu gerçekleşti. Tekir cinsi kedinin doğum yapmak isterken bir yavrusunun öldüğü belirlendi. 2 yavrusu sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirken, anne kedinin de sağlık durumu iyi.

ANNE KEDİ İLE YAVRULAR SAHİPLENDİRİLECEK
Ameliyatın 15 dakika sürdüğünü söyleyen Hasan Kılınç, “Kedinin ilk doğumu olduğu için doğumu yapamamış. Eğer duyarlı vatandaşımız onu görmeseydi kesin olarak ölürdü. Dakikalarla yarıştık. Biraz gecikme olsa yine kaybedebilirdik. İyi yavrusu ve anne kedinin sağlığı şu anda çok iyi. Öncelikle duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yavru kediler 7-8 hafta anne sütünü aldıktan sonra sahiplendirilecek. Annesiyle yavruları almak isteyenler de birkaç gün sonra klinikten götürebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı