REKLAMI GEÇ

Topluma böyle entegre oluyorlar

Topluma böyle entegre oluyorlar

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu öğrenme projesi kapsamında projelerini sürdürüyor. Farklı nedenlerle Denizli’de bulunan Suriye, İran, Ukrayna, Afganistan, İsveçli yabancılar, Denizli şivesiyle konuşup, müzik dersi alıp, dans ederek topluma entegre oluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2017 Salı, 10:02

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ve Pamukkale Halk Eğitim Müdürü Halil Elmas tarafından projelendirilen yabancıların topluma entegre çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ‘Barış için drama’ düsturundan yola çıkılarak evrensel müzik eşliğinde verilen sosyodrama eğitimleri ile dünyanın dört bir tarafından ilimize gelen yabancılar Denizli’nin tüm değerlerini öğreniyor. Böylece topluma entegrasyonları sağlanıyor.

ŞİVEYİ DE KAPTILAR
Yapılan çalışmalar Suriye, İran, Ukrayna, Afganistan, İsveç gibi farklı nedenlerle Türkiye’ye gelen insanlarla sürüyor. Son olarak ülkemize gelen Ukraynalılarla çalışma yapan Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri, onlara Denizli şivesiyle sosyodrama çalışması yaptırdı. Geçtiğimiz yıl ülkemize evlendiği için gelen Anastasia Kuzmenko (28) ve Lıvdmyla Opalkmyk Elımır (28) Denizli’ye özgü şiveyle sosyodrama yaparak izleyenlerden büyük alkış aldı.

Grup Saraben’in müziği eşliğinde sosyodrama yaparak topluma entegre olamaya çalışan ikili, çalışmaların çok yararlı olduğunu, bu çalışmalar sayesinde Denizli’de hiç yabancılık çekmediklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı