REKLAMI GEÇ

URSS’den motosiklet sürücülerine stres ve güvenli sürüş eğitimi

URSS’den motosiklet sürücülerine stres ve güvenli sürüş eğitimi

Son dönemlerde yoğunlaşan motosiklet kazalarında birbiri ardına ölüm haberlerinin gelmesi, Denizli Ultra Riders Serbest Sürücüler Motosiklet Kulübü’nü (URSS) harekete geçirdi. Kulüp yönetimi, “Trafikte güvenlik ve stres eğitimi” düzenleyerek, motor sürücülerinin nasıl güvende olacağının ipuçlarını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2017 Perşembe, 16:06

Denizli genelinde son dönemlerde meydana gelen motosiklet kazalarında çok sayıda genç hayatını kaybetti. Yapılan uyarılar, alınan önlemler ve uygulanan denetimlere rağmen kazaların önüne geçilemeyince, profesyonel motosiklet kulüpleri de devreye girdi.

Önceliğine eğitimi alan Denizli Ultra Riders Serbest Sürücüler Motosiklet Kulübü (URSS), geçtiğimiz dönem yaptığı güvenli sürüş teori eğitimi ve ilk yardım eğitimi eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. URSS, trafikte güvenlik ve stres eğitimini ile açılan motosiklet sezonunda kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Dedaman Park Otel sponsorluğunda Klinik Psikolog Kamil Ertekin’in sunumu ile gerçekleşen eğitimde, trafikte başa gelen ve agresif tutumlarla daha kötü sonuçlara yol açan olayların önüne geçmek için neler yapılabileceğini tartışıldı, motosiklet sürücüleri için yolların daha güvenli hale gelmesi hedeflendi.

Trafikte motosiklet kullanıcılarının dezavantajlarını ancak eğitim alarak artıya çevireceğine inan kulüp yetkilileri, “Trafikte güvenliğin sürücünün stres seviyesi ile doğrudan bağlantısı var. Sürücülerin trafikte agresif tutumlardan kaçınmaları güvenlikleri için de vazgeçilmez” dedi.

Motosiklet sürücülerinin güvenlik önlemlerinde titiz davranmaları gerektiğini belirten URSS yetkilileri, motosiklet camiasına yeni girenlere de şu tavsiyelerde bulundu:

“Kasksız olarak 30-40 km hızla bile gitseniz, kaza anında ölme olasılığınız yüksek. Ekipmansız iseniz ciddi yaralanma olasılığınız vardır. Birçok sürücü sizi görmüyor, siz onları görün ve tedbirinizi alın. Trafik kuralları bizi koruyan dostlarımız, onları asla ihmal etmeyin. Eğitimi asla ihmal etmeyin. Motosiklet sürücüsü eğitimsiz olamaz. Altınızdaki makineleri trafikteki hiçbir aracın geçmesi mümkün değildir. Bunu bilin bunun olgunluğuyla kimse ile yarışmayın.”

Yorumlar

Huseyin   -  Bağlantı 19 Mayıs 2017, 15:45

Motosiklet sürücüsü arkadaşlar bayramyerinde taşıt trafiğine kapalı alanda motor sürüyorlar. Işıklarda beklerken araçların sağından solundan en öne yanaşıyorlar. Madem ki sizde motorlu bir araçsınız diğer araçların uyduğu kurallara lütfen uyun.

Ozan Öner Özmen   -  Bağlantı 18 Mayıs 2017, 16:23

Motosiklet haberlerine yer vererek farkındalığın artması için olan gayretinize bir motosiklet kullanıcısı olarak teşekkür ederim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı