REKLAMI GEÇ

7 ayda 200 sokak hayvanı sahiplendirildi

7 ayda 200 sokak hayvanı sahiplendirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde bulunan sahipsiz kedi ve köpekler tedavileri yapıldıktan sonra isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak verilip sahiplendiriliyor. Bu yılın ilk 7 ayında 200 dolayında sokak hayvanına sahip bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2015 Çarşamba, 15:57

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Sokak Hayvanları Kliniği, bir yandan yaralı, kötü muamele görmüş ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını yeniden sağlığına kavuştururken, diğer yandan bakımı yapılan söz konusu bu hayvanları da sahiplendirmeye çalışıyor. Bu kapsamda, geçen yıl 300, bu yılın ilk 7 ayında da 200 dolayında kedi ve köpek sahiplendirildi.

Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Emine Dangal, anne babaların çocuklarına klinikten bakımları yapılmış kedi veya köpek alabileceklerini söyledi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre kısırlaştırdıkları ve bakımını yaptıkları sokak hayvanlarının tedavisini tamamladıktan sonra küpe taktıklarını, daha sonra ise aldıkları bölgeye bıraktıklarını ifade eden Veteriner Hekim Dangal, “Öncelikle yaptığımız iş bu. Ama bu arada bize gelen bu hayvanlardan vatandaşlarımızdan isteyen olursa ücretsiz olarak sahiplendiriyoruz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü yavru hayvanlarımız sokakta belli bir aşamaya gelene kadar yapamıyor” dedi.

Klinikte bakımı yapılan sokak hayvanlarının edinmek isteyenlere ücretsiz olarak verildiğini kaydeden Dangal, “Bu sırada bu hayvanlarımızı sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Evcil hayvanlara bakmak çocuklarımız için çok önemli. Hem onlarla bir arada yaşamak paylaşmayı öğrenmek adına hem de bir canlıya yardımcı olabilmek adına çok önemli. Onun için anne babalara sesleniyorum tedavileri yapıldığı sürece hayvanlardan insanlara zarar gelmez, verecekleri fayda daha çok” diye konuştu.

Veteriner Dangal, Sokak Hayvanları Kliniği’ne bazen golden, terrier gibi ırkların da geldiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı