REKLAMI GEÇ

Denizli’de hurda klasik arabaları tamir eden genç, arabalarla yurt dışı seyahatleri yapıyor

Denizli’de hurda klasik arabaları tamir eden genç, arabalarla yurt dışı seyahatleri yapıyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde tekstil işi yapan Hilmi Gürbüz Özdemir (30), arkadaşlarıyla, kullanılamaz haldeki klasik araçların tamir ve restorasyonunu yaparak bu araçlarla yurt dışı yolculukları yapıyor.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2023 Cumartesi, 12:19

Zeytinköy Mahallesinde yaşayan Özdemir, arkadaşlarıyla farklı şehirlerden bulduğu ya da satın aldığı atıl durumdaki klasik arabaları, kiraladığı garaja getiriyor.

Burada araçların tüm parçalarını sökerek restorasyon işlemlerini yapan Özdemir, sanayideki oto tamir ustalarından da yardım alarak arabaların motor kısmını tamir edip kullanılabilir hale getiriyor.

Bu güne kadar arkadaşlarıyla birlikte atıl durumdaki 10 klasik arabayı yürür hale getiren Özdemir, boş zamanlarında garaja yeni getirdiği hurda klasik otomobilin tamirini yapıyor.

“Atıl durumdaki arabaları müzelik kondisyona getiriyoruz”

Köyde, kentte, atıl durumda, çürümüş, paslanmış, yürümeyen, bitmiş durumdaki arabaları garaja getirdiklerini anlatan Özdemir, AA muhabirine, “Arabaların tüm parçalarını söküyoruz, tamamen soyuyoruz. Kendimiz yapabildiğimiz tüm işlemleri burada yapıyoruz, yapamadığımız kısımlarda da sanayideki ustalardan yardım alıyoruz. Onların da destekleriyle arabaları kullanılabilir hale getiriyoruz. Bu arabaların çoğu insanların dönüp bakmayacağı şekildeydi. Biz bu arabaları alıp müzelik kondisyona getirdik.” dedi.

“1959 model arabayla 11 ülke gezdik”

Tamirini yaptıkları 1959 model bir arabayla 11 ülke gezdiklerini dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:

“60 yaşındaki bir arabayla insanları şehirlerarası yolculuk yapmaya çekilirken biz ülkeleri gezmeye başladık. 2019’da arkadaşımla birlikte 1959 model bir arabayla 11 ülke gezdik. Yunanistan’dan çıktık, ülkeleri gezerek Almanya’ya gidip geri döndük. Yaklaşık 20 günlük bu seyahatte bütün Balkan ülkelerini tek tek gezdik. Farklı arabalarla önümüzdeki yaz farklı yurt dışı gezileri planlıyoruz.”

Otomobillerin restorasyonlarının uzun ve emek isteyen bir süreç olduğunu dile getiren Yunus Ulusoy (30) ise, “Usta ve parça bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bir çok şeyi kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Nostaljik hisler yaşadıklarını kaydeden Ümit Koyuncuoğlu (27) de, “Zamanında bir çok hikayeye şahit olan arabalarla yeni hikayeler yazıyoruz.” şeklinde konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı