REKLAMI GEÇ

Denizli’de KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Denizli’de KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Denizli’ye getirilen 120 depremzede Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarına yerleştirildi. Depremzedeler yaşadıklarını anlattı. 

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2023 Cuma, 18:55

Kente getirilen alileler, Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi içindeki KYK yurtlarına yerleştiriliyor. Kayıtları yapıldıktan sonra odalarına yerleştirilen depremzedelerin, yemek, hijyen ve giyinme gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Adıyaman’dan 2 kardeşi, çocukları ve yeğenleriyle gelen Fatma Karahan, AA muhabirine, deprem sırasında ailesiyle uykuda olduklarını belirterek, “Sarsıntıyla uyandık. Ne yapacağımızı bilemedik, engelli çocuğum var hemen ona sarıldım. O an ölümle pençeleşiyorsunuz, sonuçta bir ölüm kalım meselesi. Sarsıntının ardından dışarı çıktım. Karşıda annemlerin de oturduğu bina komple yok oldu.” dedi.

Deprem sonrası evlerinin kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Karahan, “Denizli’ye geldik devletimizin yurduna sığındık. Devletimiz bize her konuda sahip çıktı. Komşularımızdan bir haber alamıyoruz. Hepsi enkaz altında kaldı. Allah hepsine yardım etsin, inşallah en kısa zamanda sağ salim çıkarlar.” şeklinde konuştu.

Kıymet Karahan ise, akrabalarının ve komşularının depremde hayatını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Çok kötü bir sarsıntıydı, öyle bir sarsıntı görmedim. Adıyaman bitti tamamen silindi. O koca şehir nasıl toparlanır bilmiyoruz. Akrabalarımız, komşularımız, eşimiz dostumuz çoğu vefat etti. Bulunduğumuz sitede 50 bina vardı, 30’u çöktü. Bizim bina ayakta ama oturulmaz. Üstümüzdeki elbiselerle kaldık. Evimden almak istedim ama alamadım. Sarsılmayla birlikte kapıyı açtım, baktım yer zıplıyor. Düşmemek için demirlere tutunduk. Teyzem ve ailesi karşı binamızda oturuyordu. Binaları 5 katlıydı, 3 katı gömülmüş 2’si kaldı. Bir evden 5 cenaze başka bir evden 10 cenaze çıktı.”

Yolların yardım tırı ve iş makineleriyle dolu olduğunu aktaran Karahan, “Bu zor günlerde birbirimize destek olalım. Destek olursak Türkiye çökmez. Bütün dünya şu an doğu tarafında. Biz gelirken yollar yardım tırları ve iş makineleriyle doluydu. Biz bir saatlik yolu bu yüzden 5 saatte gelebildik.” dedi.

Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, depremzedeleri yurtlarda misafir etmeye başladıklarını söyledi.

KYK yurtlarının, depremzedelerin evi konumunda olduğunu antalan İlman, “120 depremzedemizi yerleştirdik. Onlar için her türlü imkanları burada sunuyoruz. Burada şu an güven içinde kalmaktalar. Bu akşam ve önümüzdeki saatlerde de kabul edeceğimiz misafirlerimiz olacak.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı