REKLAMI GEÇ

Sözleşmeli erbaş ve er için 300 başvuru oldu

Sözleşmeli erbaş ve er için 300 başvuru oldu

Yapılan planlamayla Komando Tugayı’na dönüşecek olan Denizli 11. Motorlu Piyade Tugayı’na alınacak sözleşmeli erbaş ve erler için açılan bin 500 kişilik kadroya beklenen başvuru olmadı. Şu ana kadar 300 başvuru alındığı öğrenildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2016 Salı, 10:16

Sözleşmeli olarak alınacak erbaş ve erler için belediyeler aracılığıyla sık sık açıklamalar yapılmasına, ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlenmesine rağmen, Denizli’de açılan bin 500 kişilik sözleşmeli erbaş ve er kadrosuna şu ana kadar 300 başvuru alındı.

MUHTARLARA ANLATILDI
Açılan kadro için başvuruları artırmak amacıyla 11. Motorlu Piyade Tugayı bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kan bağışında bulunmak üzere Lise Caddesi’ndeki Kızılay Kan Alma Birimi’ne gelen muhtarlara da bilgi aktarıldı.

Yarbay Ayşe Kılıç, komando birliğinin bir ay içinde oluşturulacağını, bin 500 kişilik kadro için şu ana kadar 300 başvuru alındığını söyledi. Yarbay Kılıç, ‘’Ön sözleşme dönemi de dahil olmak üzere sözleşmeli erbaş ve erlerin giyecek, bakım ve barınmaları ile iaşeleri devlet tarafından sağlanıyor. Sözleşmeli erbaş ve erler, ön sözleşme yapılması ile birlikte Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre sigortalıdır” dedi.

denizli-muhtarlar-er-ve-erbas-alimi-ic

ÜCRETLERLE İLGİLİ DE BİLGİ VERİLDİ
Sözleşmeli erbaş ve erlere ödenecek ücretle ilgili de bilgi veren Yarbay Kılıç, “sözleşmeli er adaylarına eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihinden itibaren aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir. Müteakiben sözleşme tarihinden itibaren aylık ilk yıl için 2 bin 99 ili 3 bin 566 lira arasında maaş ödenecek” diye konuştu.

Yarbay Ayşe Kılıç, üç yılın sonunda ayrılmak isteyenlere 30 bin 158 lira, yedi yılın sonunda ayrılmak isteyenlere 74 853 lira tazminat ödeneceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı