REKLAMI GEÇ

Denizli’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ yapıldı

Denizli’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ yapıldı

Denizli’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2022 Pazar, 18:36

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında gerçekleşen ve kentte bu yıl 5. Kez gerçekleştirilen etkinlikte, renkli kıyafetler giyerek bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen yaklaşık 30 kadın, Pamukkale ilçesindeki Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.

Kadınlar, polis eskortu eşliğinde Kıbrıs Şehitleri ve Lise Caddesi üzerinden 15 Temmuz Delikliçınar Maydanı’na kadar pedal çevirdi.

Organizasyon sorumlusu Güler Gürgüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlar olarak pedallarının itici gücünü tüm toplumlara göstermek istediklerini söyledi.

Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını dilediklerini ifade eder Gürgüt, “Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi.

Bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olduğuna değinen Gürgüt, şunları söyledi:

Pandemi sürecinde evlere kapandık ve bunaldık. Dışarıya çıktığımızda nefes alacak yeşil bir alan aradık. Motorlu taşıtlar yollarda olmadığında gürültü kirliliğinin azaldığını, havanın nasıl temiz olduğunu gördük. Bunların insanın temel ihtiyacı olduğunu anladık. Toplu taşıma araçlarına binmek istemedik. Hem spor yapabildiğimiz hem de açık havada olabildiğimiz tek ulaşım aracımız vardı o da bisiklet.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı