REKLAMI GEÇ

Denizlili engelli gençler çakı gibi asker oldu

Denizlili engelli gençler çakı gibi asker oldu

Denizli’de 37 engelli, 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askeri üniforma içinde ellerini silah ve Türk bayrağına koyan engelliler yemin edip, asker oldu. Tören sonunda askerler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ile samimi pozlar vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2015 Pazartesi, 16:42

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA

‘Engelliler Haftası’ kapsamında 37 engelli genç, bugün 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda askere alındı. Sabah saatlerinde Tugay’a getirilen engelliler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, yemin töreni için yerlerini aldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin yakınları ve askeri personel töreni izledi.

ic-2
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından engelli askerler; ellerini silah ve Türk bayrağına koyup yemin etti. Bu sırada engelli askerlerin anneleri ve yakınları duygulularak gözyaşlarını tutamadı. Engelliler adına yaptığı konuşmada, temsili de olsa hayalini gerçekleştirdiğini belirten tekerlekli sandalyeli Abdullah Kuruş, şöyle dedi:
“Bugün ömrümüzde yeni bir sayfa açıldı. TSK’nın bir ferdi olarak orduya katıldık. Bir gün süreyle askerlik yaptık. Asker ocağındaki havayı soluduk. Her yerde asker uğurlanırken, analar ağlar, ama o analar sevinçten ağlar. Ama biz engellilerin anaları, askerlik görevini yerine getiremediğimiz için üzüntüden ağlar. Bugün ise analarımız, üzüntüden değil, sevinçten ağlıyor.”

ic-1
Konuşmanın ardından geçiş töreni yapıldı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, engelli askerleri selamladı. Törenin sonunda aileler, çocuklarıyla kucaklaşıp, askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı engelli askerler de Tuğgeneral Erhan Uzun ile samimi pozlar vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

arif erkan   -  Bağlantı 12 Mayıs 2015, 11:11

Çok değerli bir organizasyon , emek verenlerden vesile olanlardan , Tuğgeneral Erhan Uzun ve TSK değerli mensuplarından Allah razı olsun . Anneler gününe yakın olmasıyla engelli annelerine ayrı bir güzellik.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı