REKLAMI GEÇ

Denizlili Gökçe ABD’de yarışacak

Denizlili Gökçe ABD’de yarışacak

Denizlili Gökçe Özbilgiç, portakal ve ayva kabukları kullanarak araç camları ile dikiz aynalarında buğulanmayı önleyen bir sistem geliştirdi. Başarılı öğrenci bu projesiyle ABD’de düzenlenen Uluslararası Genius Olimpiyatları’nda “çevre kategorisi”nde yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2016 Pazartesi, 09:09

 

İstanbul’da özel bir okulda öğrenim gören lise öğrencisi Gökçe Özbilgiç, uluslararası bir yarışmada başarı elde etmek için ter dökecek. Denizlili bir ailenin kızı olan Gökçe’nin babası Mehmet Özbilgiç tekstil işiyle uğraşıyor. Aynı zamanda proje danışmanı olan annesi Tülin Özbilgiç ise öğretmen.

Araba camları ve dikiz aynalarının buğulanmasını önlemek, camların daha uzun süre temiz kalmasını sağlamak amacıyla bir proje hazırlayan, bu sistem için portakal ve ayva kabukları kullanan Gökçe Özbilgiç, 12-20 Haziran tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek Uluslararası Genius Olimpiyatları’nda yarışacak.

“Sentetik Ve Doğal Maddelerden Su Tutmayan Hidrofobik Cam Yüzey Tasarımı” isimli projesiyle “çevre kategorisi”nde yarışmaya katılacak olan Gökçe Özbilgiç, lisenin fen bölümünde öğrenim görüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı