REKLAMI GEÇ

Denizlili karikatürist Mehmet Selçuk’a İzmir’den özel ödül

Denizlili karikatürist Mehmet Selçuk’a İzmir’den özel ödül

Denizlili karikatürist Mehmet Selçuk, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Selçuk, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen “şiddet” konulu 3. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2019 Salı, 12:55

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı. Son başvuru tarihi 16 Aralık olarak açıklanan yarışmaya ülkenin dört bir yanından önemli çizerler eserleriyle katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile önemli karikatüristlerinin yer aldığı jüri 21 Aralık Cumartesi günü eserleri değerlendirdi, dereceye giren karikatürleri belirledi.

MEHMET SELÇUK’A ÖZEL ÖDÜL
Bu yılki teması “şiddet” olan yarışmaya, kadına şiddeti konu edindiği karikatürü ile katılan Denizlili başarılı çizer Mehmet Selçuk, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Selçuk ödülünü 11 Ocak 2020’de İzmir’de gerçekleştirilecek törende alacak.

EFLATUN NURİ KİMDİR?
Asıl ismi Adil Nuri Erkoç olan Eflatun Nuri, 1927 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğreniminden sonra Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde sanat eğitimine başlayan, ancak yarım bırakan Eflatun Nuri’nin yapıtları, ilk olarak 1942’de Akbaba’da yer aldı. Birçok dergi ve gazetede çizen Eflatun Nuri’nin karikatürleri yurt dışında da yayımlandı. 1969 yılında Yugoslavya’nın Üsküp şehrinde yapılan uluslararası yarışmada jüri özel ödülü kazanan ve Londra’da kişisel sergi açan Eflatun Nuri’nin son dönemde yazıları ve çizgileri, Leman, Öküz, Yeni Harman ve Kaçak Yayın’da yer aldı. Türk karikatürünün büyük ustalarından olan Eflatun Nuri, 3 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’da yaşama gözlerini yumdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı