REKLAMI GEÇ

Denizli’nin yüzde 10’luk kanı eğitimden geldi

Denizli’nin yüzde 10’luk kanı eğitimden geldi

Pamukkale’de gerçekleştirilen “Ülkem Kanım Sana Feda” kampanyasına katılan eğitim kurumlarından geçen yıl 4 bin 567 ünite kan toplandı. Bu rakam, il genelindeki kan bağışlarının yüzde 10’unu oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2017 Pazar, 15:41

Pamukkale Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Derneği Denizli Şubesi ve Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan “Ülkem Sana, Kanım Feda” işbirliği protokolü kapsamında, geçen yıl ilçedeki resmi ve özel eğitim kurumlarında kan bağışı kampanyaları düzenlendi. Kampanyadan elde edilen sonuç üzerine uygulamanın bu yıl da devam etmesi için protokol yenilendi.

İmza töreninde kampanyaya 79 okulun destek verdiğini açıklayan Türk Kızılayı Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu, okullardan 4 bin 567 ünite kan bağışı sağlandığını söyledi. Otçu, “Önceki yıllarda İlimiz genelindeki tüm okullarımızda yaklaşık 800 ünite kan bağışı sağlanırken, bu kampanya sayesinde sadece Pamukkale İlçesinde 4567 ünite kan bağışı alındı ve bu sayı, Denizli genelinde 2016 yılında alınan 45518 ünite kan bağışının yüzde 10‘unu oluşturdu” dedi.

Pamukkale Kaymakamı Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu ise, “Bu konuda böyle anlamlı bir çalışmayı başlatan, yürüten İlçe Milli Eğitim yetkililerine, okul yöneticilerine, kampanyaya destek veren okul aile birliklerine, muhtarlarımıza, aile hekimliği çalışanlarımıza, din görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Pamukkale Milli Eğim Müdürü Reşat Erdoğan da, geçen yıl elde edilen başarının 2017 yılında da katlanarak artacağına inandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı