REKLAMI GEÇ

Depreme koştular

Depreme koştular

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Bursa’da düzenlenen kapsamlı bir deprem tatbikatına katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2014 Cuma, 12:00

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, geniş kapsamlı bir deprem tatbikatına ev sahipliği yaptı. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Bursa’da, 18 ilden 762 personel ve 117 aracın katılımı ile gerçek zamanlı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

11 Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birliği, 8 İl AFAD Müdürlüğü ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların da katıldığı gerçek zamanlı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

AFAD’ın koordinasyonunda 18 ilden 762 personel ve 117 aracın katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, Denizli ekibi de hazır bulundu. Deprem, anons ile başladı. Senaryo gereği çevre illerden gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile UMKE ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları (STK) arama kurtarma ekipleri Bursa Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplandı.

Temsili deprem anonsu ile harekete geçen ekipler Ovaakça’da bulunan eski bir fabrikaya doğru yol aldı. Fabrikaya ulaşan ekipler 12 ayrı noktada bulunan göçüklerde arama kurtarma köpekleriyle birlikte keşif yaptı. Ekipler daha sonra enkaz altında bulunan ölü ve yaralılara ulaştı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından bulundukları yerden çıkarılarak sahra hastanesine götürüldü.

Tatbikatta enkazda arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kuyudan kurtarma, yüksek katlardan kurtarma, binalardan tahliye, sahra şartlarında arama kurtarma harekatı komuta kontrolü, arama kurtarma ekipleri toplanma alanı icrası, ilk yardım faaliyetleri, artçı sarsıntılar sonucu oluşan yıkımlarda kurtarma ve gece arama kurtarma faaliyetleri de gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı