REKLAMI GEÇ

DOÇEV’den ödüllü resim yarışması

DOÇEV’den ödüllü resim yarışması

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü resim yarışması düzenliyor. ”Çevremize Genç Bakışlar” adıyla gerçekleştirilecek yarışmada üç kategoride ilk üçe giren öğrencilere para ödülü verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 15:07

Doğanın korunmasına ilişkin etkili çalışmalar ortaya koyan DOÇEV, çevre sorunlarının azaltılmasında çocukların büyük önem taşıdığının bilinciyle ödüllü bir yarışmaya imza atıyor.

DOÇEV’den yapılan açıklamada, “Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizle ilgili hayallerini, tespitlerini, önerilerini resmederek çevre sorunlarının azaltılmasına ve toplumda çevre bilincinin artmasına katkı sağlayabilirler. Denizli Valiliği onayı, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü desteğiyle, ‘Çevremize Genç Bakışlar’ adında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü resim yarışmayı düzenliyoruz” denildi.

Yarışmaya katılacak eserlerin 30 Nisan’a kadar teslim edilmesi gerektiği, sonuçların ise 25 Mayıs’ta ilan edileceği açıklandı.

Yarışma ilkokullar için “Su ve Yaşam”, ortaokullar için “Atık Yönetimi ve Yaşam”, liseler için de “Sürdürülebilir Kalkınma ve Yaşam” temalarını içerecek.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere farklı para ödülleri verilecek. İlkokul kategorisinde birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 TL. para ödülü verilecek. Ortaokullarda birincinin alacağı ödül 1.500 TL olarak açıklanırken, ikinci olan öğrenci bin, üçüncü öğrenci de 750 liranın sahibi olacak. Lise kategorisinde ödül biraz daha yüksek. Liselerin birincisi 2 bin, ikincisi 1.500, üçüncüsü de bin liralık ödülün sahibi olacak.

Yarışmanın katılım şartları ve diğer ayrıntılar DOÇEV’in www.docev.org.tr web sitesinden ve okul yönetimlerinden öğrenilebilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı