REKLAMI GEÇ

Doğanın taklit ustası güzelliği Arı Orkidesi, Denizli dağlarında açtı

Doğanın taklit ustası güzelliği Arı Orkidesi, Denizli dağlarında açtı

Bölgede yetişen endemik bitki türlerinde biri olan ‘Arı Orkidesi’ Denizli’de açtı. Fotoğraf sanatçısı Necmettin Aygül; üreme döneminde salgıladığı kimyasal bir maddeyle dişi arıları taklit ederek erkek arıları kendine çeken, bu sayede polenlerinin başka orkidelere ulaştırıp döllenmeye sağlayan Arı Orkidesi’ni Denizli’de fotoğrafladı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2020 Perşembe, 12:59

Ender yetişen orkide türlerinden biri olan Arı Orkidesi, üzerinde arı olan bir çiçek gibi görünerek insanları, yaptıklarıyla da arıları kandırıyor.

Benzeşim tekniği kullanan bu çiçek, hem görüntüsüyle hem de üreme döneminde salgıladığı kimyasal bir maddeyle dişi arıları taklit ederek erkek arıları kendine çekiyor.

Bir arıyı andıran orkide ile çiftleşmeye çalışan erkek arı çiçeğin üst kısmındaki üreme organında bulunan polenlerin başına yapışmasına neden oluyor.

Orkideyle çiftleşemeyeceğini anlayan erkek arı üreme güdüsüyle hareket ederek başına yapışan polenleri aynı biçime sahip çiçeklere taşıyarak tozlaşmayı sağlıyor.

Özellikle Mayıs ayının ortalarında açan çiçek, fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Doğa fotoğrafçıları, en güzel orkideyi çekebilmek için birbiriyle yarışıyor. Fotoğraf sanatçısı Necmettin Aygül, ender görünen endemik bitkilerden olan Arı Orkidesi’ni Denizli’de fotoğrafladı. Sosyal medyada paylaşılan Arı Orkidesi görenleri kendine hayran bıraktı.

Yorumlar

Necmettin Aygül   -  Bağlantı 9 Nisan 2020, 20:28

Böyle anılmak Onur verici. Teşekkür ederim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı