REKLAMI GEÇ

Ekonomi bakanı avukatı Hasan Oymak’tan, o haberle ilgili açıklama

Ekonomi bakanı avukatı Hasan Oymak’tan, o haberle ilgili açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kızının düğün gecesi yaşandığı iddia edilen “komşu düğüne” müdahale ile ilgili habere, Bakan’ın avukatı Hasan Oymak’tan açıklama geldi. Oymak, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının böyle bir müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2017 Pazartesi, 17:36

Denizlihaber.com, Denizli’de “Asrın düğünü” olarak görülen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kızı Fatma Zeybekci’nin düğün gecesi komşu düğüne 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı yasağı getirdiği iddialarını gündeme taşımıştı.

Habere ve ortaya atılan iddialara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin avukatı Hasan Oymak’tan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, düğün gecesi böyle bir müdahalenin yapılmadığı ifade edildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin avukatı Hasan Oymak’ın noter aracılığıyla gönderdi cevap ve düzeltme metni:
“20 Ağustos 2017 tarihinde müvekkilim Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’e ithafen ‘Komşu düğünü zehir ettiler’, ‘Zeybekci’nin nikahı nedeniyle yakındaki düğün salonuna 10. Yıl ve İzmir Marşı yasağı getirdi başlıklarıyla haber yayınlanmış ve devamda ‘Zeybekci’nin kızının nikahının kayıldığı Anemon Otel’e komşu kır düğün salonunda gerçekleştirilen düğün organizasyonuna müdahale edildiği, gece boyunca 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nın çalınmasının yasaklandığı öne sürüldü. Ayrıca, organizasyonda alkol verilmesinin de yasaklandığı iddia edildi…’ ifadelerine yer verilmiştir. Anılan yazı ve içeriğindeki iddialar, tümüyle gerçek dışı ve art niyetli ve hayal ürünüdür. Denizli Miletvekilimiz ve T.C. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin kızının mürüvvetine, devletimizin en üst düzeyde şehadet edilmiştir. Böylesine bir temsilin şehrimiz adına da gurur vesileri olduğu, idrak sahipleri bakımından kuşkusuzdur. Şahsınız yahut gazeteniz aynı fikirde olmak durumunda elbette değilsiniz. Ancak gerçek dışı haber yapmanız ve bu şekilde halkımızın zihninin bulanmasına sebep olmanız kabul edilemez. Hele ki bunu ‘iddia edildi’ gibi muğlak ifadeler kullanmak suretiyle, 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı ve alkol yasağı gibi klişeleşmiş iddialara hassas anlamlar yükleyerek yapmak, basın etiği ile hiç bağdaşmamaktadır, bundan vazgeçiniz. İddianızın aksine, o gece hiçbir düğüne alkol yasağı getirilmemiştir, marş yasağı getirilmemiştir. Ne Sayın Bakanımızın, ne de Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir tasarrufu söz konusu değildir. Biliniz ki söz konusu marşlar, ne sizin ne bir başkasının değil, milletimizin değerleridir. Yıllardır halkımız tarafından coşkuyla okunan bu değerlerimizi, gerçek dışı haberlerle insanlarımızın ayrışmasına vesile etmek, aziz milletimize yapılabilecek en büyük kötülüktür, objektif haberciliğe de, vatan-millet sevgisine de yakışmamaktadır. Ortada bir yanlışlık varsa lütfen düzeltiniz, art niyet varsa vazgeçiniz. Haberinizin doğru olmadı, düğün sahipleri ve işletme sahibi tarafından da açıkça beyan edilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı