REKLAMI GEÇ

En temiz kentin Aktepe’deki asfalt şantiyesine tepki yağdı

En temiz kentin Aktepe’deki asfalt şantiyesine tepki yağdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 4 yıl önce Denizli’yi Türkiye’nin “En Temiz Kenti” seçerek ödüllendirdi. Ancak, yaydığı koku ve dumanlarla kirlilik yaratan Aktepe’deki asfalt şantiyesini kapatmaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne tepkiler dinmiyor. Sorunu dile getirdiğimiz haberin ardından eleştirilerine “Çevrecilik ile ödül almış bir belediye düşünün” diye başlayanlar, “Acaba bu tesis güzide mahallelere kurulabilir mi?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2016 Pazar, 17:18

Denizlihaber.com’un, Aktepelilerin “zehirleniyoruz, çocuklarımız hasta oluyor” sözleriyle dile getirdiği Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi gündemdeki yerini koruyor. Haberimizin ardından yapılan okuyucu yorumlarında, şantiyeyi bugüne kadar kapatmayan Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik tepkiler dile getirildi.

“BU TESİS GÜZİDE MAHALLELERE KURULABİLİR Mİ?”
Yapılan yorumlarda insan sağlığının önemi vurgulandı, çevre konusunda duyarlı davranılması gerektiği dile getirildi. O bölgede yaşayanların sağlık açısından karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkat çeken okuyucular arasında “Çevrecilik ile ödül almış bir belediye düşünün. Mahallenin yanında asfalt tesisi ve hasta olan vatandaşlar. Acaba bu tesis güzide mahallelere kurulabilir mi?” ifadesini kullandı.

asfalt_santiyesine_tepki_yagdi-anons

İŞTE O YORUMLAR
Aktepe’de oturan ve 28 aylık oğlu Mücteba Rasih’e “kötü havadan kaynaklanan kronik faranjit teşhisi” konulan Abdullah Türk’ün, “asfalt şantiyesinden çıkan kimyasallar başta çocuklar olmak üzere tüm mahalleyi zehirliyor” sözlerinin ardından dile getirilen eleştiriler şöyle:

-Hizmetlerin insana ve çevreye zarar vermeden yapılması dileğiyle hayırlı günler

-Ey Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi, sayın başkanlar; sizin bu ilgisizliğiniz bizim canımızı yakıyor. Çocuklarımızı v zehirleyen alsfat santiyesinin kapanmasına ne zaman karar vereceksiniz? Nefesimizi, baraj suyumuz zehirlemeyin!

-İnsan sağlığı olmadığı yerde yapılan yatırımlarin toplumsal kalkınmanın hiçbir önemi yoktur. Misyonu önce insan olan AK Parti’nin değerlerine hiç bağdaşmıyor.

-Yarının geleceği olan küçüklerimiz hayatı tehlike altında. Yerleşim yerlerine bu kadar yakın şantiyeler yapılmamalı. Şantiyenin faaliyeti durdurulmalı. Orada bulunan herkes tehlike altında. Buna duyarsız kalınamaz.

-Buna engel olmayan yetkililer, kendileri ve çocukları ile orda yaşayabilirler mi acaba? Derhal kapatılmasını istiyoruz.

-Bu sorun sadece Aktepelilerin değil, hepimizin sorunu. Bize müreffeh hayat vaat edenlerin hava kirliliği konusunda duyarsız kalması oldukça düşündürücü. Seçim zamanı kapımızı aşındıran siyasi parti gözetmeksizin tüm siyasiler gereğini yapmalı.

-Boğazımız ve ciğerlerimiz bu zehirli gaza her gün yenik düşüyor. Lütfen bu asfarasfalt santiyesi derhal kapatılsın.

-Hizmetlerin insana ve çevreye zarar vermeden yapılması dileğiyle hayırlı günler.

-Önce insan sağlığı. Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Bur an evvel çözülmeli.

-Bu insanların sesıini birileri duysun. Ancak kendi başımıza gelince anlıyoruz. Hepimizin cocukları var biraz duyarlılık biraz da empati.

-AK Parti’nin 14 yıldır ülkeyi yönettiğini ve sayısız güzel şeyler yaptığını düşünürsek, AK Partili bir belediyenin böyle bir duruma müsamaha göstermesi ve ilgilenmemesi çok düşündürücü.

-Aktepe’deki asfalt şantiyesinin derhal kapatılması gerekiyor. Önlem alınmazsa daha çok olaylarla karşılaşabiliriz. Bu tür olaylar uzun vadede çok tehlikeli oluyor.

-Çevrecilik ile ödül almış bir belediye düşünün. Mahallenin yanında asfalt tesisi ve hasta olan vatandaşlar. Acaba bu tesis güzide mahallelere kurulabilir mi?

-İnsan sağlığına hemde çocuklara zarar vererek hizmet olamaz. Derhal kapatılsın.

-Şantiyeler eğer şehir halkına zarar vermeye başladıysa, yerleşim yeri olmayan çocukların, insanların daha az yoğunlukta olduğu yerlere yapılması gerekir. Belediye bu yeri başka bir faaliyeti için değerlendirip, bu yeri başka bir yere taşısa olur.

Yorumlar

Yorgun Demokrat   -  Bağlantı 8 Mart 2016, 02:30

Hem daha fazla çocuk yapmayı tavsiye edeceksiniz hem de çocukları zehirleyen çevreye zararlı şantiyeyi yıllardan beri kapatmayacaksınız..
Çocukların beyinlerinde kalıcı zarar gelirse bunun hesabını kim verecek????

Ahmet yilmaz   -  Bağlantı 7 Mart 2016, 08:43

Yapmak isteseler yaparlar çünkü hiç bir engel yok 14 yıldır bütün bakanlıklar bunların elinde kaldırmak isteseler bir gün de kaldirirlar da işte…

Mehmet kuş   -  Bağlantı 7 Mart 2016, 08:23

Haber yapıyorsunuz da ne oluyor vatandaşın sözünü dinleyen yok ki dinleseler 14 yıldır kaldirirlardi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı