REKLAMI GEÇ

Engel tanımıyor; spor yapıyor, dans ediyor

Engel tanımıyor; spor yapıyor, dans ediyor

Akrabasının düğününde 6 yıl önce maganda kurşununun omuriliğine isabet etmesiyle sakat kalan ve hayatını tekerlekli sandalye bağımlı olarak sürdüren 39 yaşındaki Murat Turan, engel tanımıyor. Yaşadıklarına rağmen ayata tutunan Turan, dans ediyor, spor yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2015 Salı, 16:30

Latin dansları ile yakından ilgilenen Murat Turan, bu yıl da Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’na seçilerek ülkemizi Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Dünya Paralimpik Okçuluk Şampiyonası’nda temsil etti. Bireysel yarışmalarda çeyrek finale kadar yükselen Murat Turan’ın yeni hedefi 2016 yılında Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatları’na katılmak.

SAKAT BIRAKAN 18 AY CEZAEVİNDE KALDI
Özel olarak kendisine afiş hazırlatan Murat Turan, Rio’ya antrenörü Nursel Çokak ile birlikte hazırlanıyor. Tek hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu ifade eden milli sporcu, “Maganda kurşunu ile hayatım bir anda karardı. Çok acılar çektim, hastanelerde yattım. Ben 33 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verdim. Beni bu hale getiren maganda ise 18 ay cezaevinde yatıp çıktı. Ama hayata hiç küsmedim. Dans ve spor benim yaşam felsefem oldu” dedi.

“YAŞADIĞIM ACILAR TARİF EDİLEMEZ”
2012 yılında okçuluk sporuna başladığını belirten Turan, “Bu yıl milli takıma seçildim. Bir hayalimi da gerçekleştirdim. Keşke o kötü olay başıma gelmemiş olsaydı da hayatımı tekerlekli sandalye üzerinde geçirmemiş olsaydım. Üzüldüm, ağladım. Tarif edilemez acılar çektim. Ama şimdi hayata daha sıkı sarılıyorum. Yaşamak ve bir şeyler başarmak için gece gündüz çalışıyorum. Hayıtı seviyorum. Hayatı kelimenin tam anlamı ile 12’den vurdum” diye konuştu.

11082015_okcu_ic1

SANDALYESİ İKİNCİ EL
Şu anda kullandığı tekerlekli sandalyeyi ikinci elden satıl aldığını, ancak yarışmalara uygun olmadığını belirten Murat Turan, “Tekerlekli sandalyem bana büyük. Benim vücuduma göre değil. İkinci el satın almıştım. Yeni tekerlekli sandalye ihtiyacım var. Ancak ekonomik gücüm yok. Olimpiyatlara yeni tekerlekli sandalyem ile katılırsam ülkemize madalya ile döneceğime inanıyorum. Sponsor arıyorum ama bugüne kadar bulamadım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Tek gelirim emekli maaşım” ifadelerini kullandı.

11082015_okcu_ic2

CAM USTASIYDI
Sakat kalmadan önce cam fabrikasında usta olarak çalıştığını anlatan Turan, dans dersleri almaya devam ettiğini, bir dans okulunda Cennet Kösebaş ve Ceren Çetin’in gözetiminde dans öğrendiğini, 15 ayrı dans stili bildiğini, en çok Latin danslarını sevdiğini, dans yarışmalarından davetler aldığını, ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle katılamadığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı