REKLAMI GEÇ

Fırtına tedavisinin ardından doğaya bırakılacak

Fırtına tedavisinin ardından doğaya bırakılacak

Avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen ve veterinerler tarafından “Fırtına” adı verilen kartal yavrusunu Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde tedavi ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2015 Pazar, 12:55

Gümüşler Mahallesi’nde ormanlık alanda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne getirilen kartal yavrusu tedavi altına alındı. Yaklaşık 1 hafta önce kliniğe getirilen ve avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen yavru kartalın kanadının kırık olduğu tespit edildi.

Hemen tedavisine başlanan yavru kartala Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği veterinerleri tarafından Fırtına adı verilirken, yaklaşık 15 gün daha gözetim altında tutulacağı, kanadının tamamen iyileştirilip egzersizlerinin tamamlanmasının ardından yeniden bulunduğu doğal ortama bırakılacağı öğrenildi.

denizli-kartal-yavrusu-firtina-tedavisinin-ardından-dogaya-birakilacak-ic

KANADI ALÇIYA ALINDI
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, yaralı kartal yavrusunun bir hafta önce kendilerine getirildiğini belirterek, Fırtına adını verdikleri kartal yavrusunun Sokak Hayvanları Kliniği’ne teslim edildiğinde kanatlarında saçmadan dolayı oluşan yara ve kırık tespit ettiklerini söyledi. Kartal yavrusunun uçamadığını anlatan Dangal, “Kliniğimizde antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi uyguluyoruz. Kırılan kanadını alçıya aldık. Ayrıca uçma egzersizleri de yaptırıyoruz. Fırtına’nın tedavisi biraz daha devam edecek. Daha sonra yine doğaya salınacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı